tuumis

Helmikuu

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 03.02.2014 21:08

vastahan kirjoitin ja heti sen perään alkoivat uudet ongelmat, kuuntelemani ja katsomani ohjelmat tulivat hitaan hitaasti ja sitten stoppailivat koko ajan. Meni maku....ketähän taas voisi vaivata, ehka sita tietokokemiestakin, mutta on kiireinen mies.....vai puhuttaakko minua Jumala, etttä lue enemmän Raamarrua itse...pitääkin niin tehdä, mutta haluaisin pysyä ajassa mukana mitä Suomessa julistetaan ja osasta saada todella elämän leipää!....Korjaajan eli auttajan suhteen sanon, neuvo Herra, keta voisin kutsua! :idea: Neuvo, ohjaa. J sitten ylistän. Eli odotan Jumalaa ainakin hetken,
Odota Herraa! :D
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Lasse » 03.02.2014 21:59

Tervehdys Puukylästä matkasta muodostui pikakäynti Sunnuntaina. Mökin lämpöpumppu oli sanoutunut irti ilmeisesti kovilla pakkasilla
koska kyökissä vedet olivat jäätyneet astioihin. Pakkasta oli sisällä -5 astetta. Sain hoidettua puhelinsoitolla huoltoon
joka lupasi selvittää viikolla ongelman. Piha kolattiin ja vähän aikaa ihmeteltiin ja lähdettiin kotio. Samana päivänä edestakainen matka
on raskas, oli maantiellä melkoista lumipuuroa aivan päätietkin. Viime yönä vietimme telttasotaretken kun ihminen väsähtää tosi paljon ei tahdo enään unilukkari tulla kotio ja se on taistelua.
Vielä tänä aamunakin oli raskasta mutta haimme Mirjan bussi asemalta joka toi tullessaan pehmeitä karuja ja mansikoita :)
Meju ei nyt lannistu painonpudotuksessa vaikka kirjotankin makeisista.
Jos ette kerro kellekkään niin Mirjan elopaino on 43 kg. Voiko ihminen olla noin kevyt..
Hänhän ei koskaan pääse hymyilemään ja hakemaan vertaistukea keventäjien kanssa.
Ylipainosta on hyötyäkin :) Tuulisella ilmalla, koiran ulkoiluttamisessa, pulkkamäessä ja suksilla, ystävän talutuksessa..

Ihminen voi tuntea ajoittain alemmuuden,heikkouden ja huonouden tunnetta elämän kulussa se on inhimillistä. Jos se vaivaa pidemmän päälle niin
luovutetaan painolasti Jeesukselle, hän nostaa, vahvistaa ja johdattaa.
Ihmisen henkinen ongelma on verrata itseään toiseen ihmiseen ja pyrkiä saamaan sama olotila, näin hän sulkee minuuden olemassaolon oikeuden elää omana itsenään.

Muistatteko kun tulitte uskoon, mistä Jeesus vapautti ja mitä vapautusta hän edelleen kasvattaa ihmisessä ?

Ettemme olisi toistemme kopioita, kukaan ei voi täyttää toisen paikkaa mutta jokainen voi täyttää oman paikkansa uskovina, siinä on vapaus
kun saa olla oma itsensä ja kasvaa Jeesuksessa.

Korintton seurakuntaan luikerteli veljiä vakoilemaan mikä vapaus Jeesuksen opetuslapsilla oli elämässä.
Juutalaiset noudatti tarkasti Mooseksen lakia ja vanhinten perinnäis sääntöä siihen liittyi mm. ruoka ja kirkkosali kulttuuri.
Johtavat veljet joutuivat ratkaisemaan perinnäis säännön ja vapauden lain välillä.
Meidänkin aikautena on nämä samat kysymykset ja valinnat siksi on äärimmäisen tärkeää lukasta Jumalan sanaa ja tukeutua luotettaviin opettajiin.

Sana tälle päivälle :

Raamattu ja rukous ovat
suora tie Jumalan sydämeen.
P.Hahne

Kaikki, minkä Jumala on luonut,
on hyvää, eikä siitä tarvitse hylätä mitään,
kun se otetaan kiittäen vastaan.
Jumalan sana ja rukous pyhittävät sen. 1 Tim.4:4-5

Siunausta, halit, paijaukset kaikille ja eläimille :) Ymmärsin kirjoituksenne.
Hänessä oli elämä,
ja elämä oli ihmisten valo
Avatar
Lasse
 
Viestit: 968
Liittynyt: 26.11.2013 21:26

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja marja84 » 03.02.2014 23:10

Tänään ei vielä tullut pyjamapäivää, mut ei se oikeen lupaa paranemissuuntaa... Tänäänkin on lämpö mittari näyttäny 37, et lämmöksihän tuo luokitellaan, mut ei vielä oo sitä yli vieny... Pyörii välillä 36.6- 37.1... Et kai se vaan sitä seuraillen täytyy mennä eteenpäin työssä tunnustellen vointia..

Muuten on ollut ihan jees päivä...miinus nuo flunssan elekeet...
Keinuu tuulessa hiljalleen,lapseni pieni ja suloinen.
Kanssa enkelin etsiä saa, unta onnen rauhaisaa.

Helmassa tuulen pauhinan, unen saa hän rauhaisan.
Peittona siipi enkelin on lämmin, hento ja sortumaton.

-Marja- :)
Avatar
marja84
 
Viestit: 124
Liittynyt: 26.11.2013 15:13

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 03.02.2014 23:36

Tänään sitten sivakoin uusilla suksilla ensi kerran, ja olipa virkistävää. Ehkä ylihuomenna jäsenet muistavat tämän reissun.
hi.jpg

Oletteko huomanneet mikä on nyt suomessa puheenaiheena ja ilmeisesti yritetään soluttaa kansalaisten hyväksyntään,
kannabiksen laillistaminen :?:
http://blogit.iltalehti.fi/anneli-jaatt ... le-meidan/
Marjalle toivon lepoa, nyt on influenssa liikkeellä ja se jättää pahojakin jälkitauteja.
Rukoillaan yhdessä että tiinan tietsikkaongelmat poistuvat, kiitos amandalle Hannan terveisistä ja sinne halaus ♥♥
Herra, kädelläsi
iloita mä saan,
se on rikas käsi antamaan.
Siellä armahdusta
meille tarjotaan
eikä kadotusta milloinkaan.
Onneni on olla
Herraa lähellä,
turvata voin yksin Jumalaan.
Onneni on olla
Herraa lähellä,
tahdon laulaa hänen teoistaan.
Avatar
rine
 
Viestit: 1705
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 04.02.2014 11:30

Muistele, ajattele, kysy
5 Moos.32:7 kehoittaa meitä näin tekemään ja tänään aloin kyselemään minä viikonpäivänä olen syntynyt. Kaikkea sitä mieleen juolahtaakin ja ihmettelen että eikö aikaisemmin moinen ole meikää kiinostanut. Nyt ei ole elossa ketään jotka tietäisi kyseistä viikonpäivää mutta onhan google apu oivallinen :) Laitoin syntymävuoteni ja nimen kalenteri perään ja siellä oli koko vuoden kalenteri selvänä esillä, keskiviikkona syntynyt olen . Nyt se asia selvisi mutta mitäpä tiedolla teen......
Ajatelkaa kuinka tarkasti tietomne on kirjattu taivaalliseen kirjaan, Raamattuhan kertoo että kerran avataan elämänkirja , siellä on tietomme tarkasti. Ymmärrä emme googlenkaan valtavaa sisältöä ja miten ihminen saanut aikaan tälläistä, mutta ei ymmärryksemme ikinään tule käsittämään Jumalan ylläpitämää tiedostoa joka on täydellinen.

Rine nallukka on kokenut onnen hetkiä kun uusia suksia pääsi kokeilemaan. Sain minäkin sukset eilen alleni ja tein hiihtolenkin noin tunnin mittaisen, tuli hyvä olo ja punaiset posket. Lähtö oli vaikeaa mutta kannatti poistua löhöilyalueeltani.

Lassekin tuo esille muistelemisen ja etenkin sen päivän kun tulimme uskoon. Tarkasti muistan jopa hetkenkin kun tein ratkaisuni viime hetkellä tarttuen Jeesuksen viitan tupsuun. Olenkin useasti kertonut tästä kokemuksesta joka oli todellinen, näin hengen silmillä näin srn ymmärsin kun kamppailin ratkaisuni kanssa ja laskeskelin mitä kaikki maksaa ja kerkiäähän sitä myöhemmin, siinä hetkessä tämä näky ilmestyi ja Jeesus oli jo ohi kulkemassakun tupsuun käteni tarttui ja siinä hetkessä tein ratkaisuni rientäen alttarille rukoiltavaksi ja ihan julkisesti heti tunnustauduin että isäntä on vaihtunut elämässäni. Tulin uskoon ns.pystymetsästä enkä ollut lukenut Raamattua enkä mitään viitan tupsuista edes tiennyt, en edes Johanneksen evankeliumia löytänyt Raamatusta jne. Voi kuinka sitä olikaan keveä olo johon Lasse viittaakin kehoittaen muistelemaan. Oli se ihana aika ja intoa todistaa kaikille eikä tietenkään taitoa ollut, mutta uskoo tuli muutaman viikon sisällä äitinikin joka valtava ihme oli minullekkin ja ajattelen sitä siunausta mitä saimme yhdessä kokea vuosikymmeniä kun saimme yhdessä kulkea tätä taivastietä, hän on voittajana perillä keveänäkin....
Keveys juttuu vielä, äitini taisteli aina ylipainonsa kanssa jota hänell. aika paljon olikin, varmaan ikinään ei olisi uskonut että viimeisinä vuosinaan häntä kutsutaan pikku Elviksi :) Todellakin hän ei painanut kuin alle 50 kiloa arkkuun laittaessa ja hoitokodissa oli pienin asukas painon suhteen. Kaikki näkyvä on katoavaa mutta ymmärrämmekö sen oikein ja.............loput jätän tuumiskeltavaksi myssyyni :idea:

Tiina kirjoitti viime kuulla kuinka paljon maahan muuttajia Israeliin edelleen tulee, täytyy ihmetellä ja suuresti miten he siihen pieneen maahan mahtuvat ja kaikki muut ongelmat päälle. Vertaillessa maitamme niin onhan väkilukumme toista ja nyt jo kauhuissamme näistä "pakolaisistamme".
tätäkin tuumailen........

Taidan käydä tänäänkin hiihtolenkillä ennen töihin lähtöä jos.......tosiaan monesti jään jossittelemaan jan äin aikarautaa katsoessa huomaan etten ehtinyt oikein mitään tehdä mitä aioin.

Hellurei nallukat ♥♡♥
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1275
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 04.02.2014 21:39

Kirjoitin jo kaiken melkein valmiiksi ja yksi painallus muuttaa kaiken, blanko paperi edessä.
Arvaatteko millä menopelillä kävin lähikaupassa?
Kirjoitin maahanmuuttajista ja työpäivästä ja rohkaisuksi joh 17 luku, jossa Jeesus puhuu.
Katsoin myös että olin syntynyt tiistaina.
Avatar
rine
 
Viestit: 1705
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja eva » 04.02.2014 23:11

"Suurinta kuitenkin
saada kulua kädessä Mestarin,
saada palaa kuin kynttilä hiljalleen,
ajan ahjossa hiipua alttarilleen.
Se on suurinta sittenkin,
olla käytössä Mestarin."
Hilja Aaltonen
Kiitos teille kirjoituksista! Hiihtoinnostustakin täältä pukkaa. Meillä sukset vasta ilmottumassa, mutta olihan hurrinkipäivä taas, kun on ti.
Olen yrittänyt juosta YV-keräysosuuteni nyt muutamana iltana, kun on hyvä sää ja ihmisillä vielä tuoreessa muistissa presidentin avajaispuhe.
Tiesin, että yhdestä talosta mies kuoli työmatkallaan ja arkana menin sinne. Siellä saimme keskustella pitkään. Oli jo odottanut keräjää.
Mikä mainio yllätys. :lol: Mainostenjakaja kulki samalla kadulla ja minä moikkasin ja kerroin, millä asialla liikun. Hän halusi panna keräykseen 10e ja siinä katulampun valossa, postilaatikon päällä kirjoitti. Melkein halit sai, olin niin yllättynyt ystävällisyydestä.

Su saimme ystäväni kanssa, jonka mies on saattohoidossa, viettää ihanan yhteisen päivän. Hän soitti ja pyysi kanssansa kirkkoon. Meidän mies oli sitten valmistanut meille juhla-aterian. Hän tarvitsee todella virkistystä, kun itsekin odottaa leikkaukseen menoa.
JKL:ssä on Raamattumarssi ensi lauantaina. AO ei antanut Gideon-veljien tulla jakamaan Raamattuja oppilaille ja tämä oli kimmokkeena. Harmi, kun meillä juuri samaan aikaan Naisten päivät ja olen vielä pienesti vastuussa.

Tässä ihana, etteivät häpeä evankeliumia. Minäkin jaoin ahkerasti kuntosali ja uimahalli-ihmisille Naistenpäivien ja SenioriFoorumin lappuja. Kaikki ottivat laput ihan ilomielin. Joku kyselikin ja sain innolla kutsua. :!:

Paranemista, varjelua ja hyviä hetkiä kaikille kaivatuille!
Eva
Avatar
eva
 
Viestit: 523
Liittynyt: 24.11.2013 18:10

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 05.02.2014 11:27

Hiipua
"ajan ahjossa hiipua hiljalleen"

Viimeiset heit......, emme todellakaan tiedä milloin viimeiset heit sanomme toisillemme. Tätä miettinyt kun äsken tuli puhelu naapurista, kerrottiin naapurimme vaimo nukkunut pois tästä ajasta. Sitä kelaa heti milloin viimeksi näin mitä sanoin, näin hänet kun mussukka neitoa kävin leikkikentältä hakemassa ollessa ukin kanssa ja hän ei saanut lasta sieltä pois. Sanoin miehelleni että käydään naapurille tyttöä näyttämässä , siinä ovella seisoimme koko porukka kera koirulin. Enpä aavistanut että ne oli viimeiset heit...... Ollaan oltu naapureina vuosikymmeniä eikä kertaakaan välirikkoja ollut vaikka vilinää sekä vilskettä oli kun lapset pieniä jne....hän oli hyvä naapuri ja jätti ikävän. Lähtö tuli yllättäin sillä hän toipui ihmeen hyvin vaikeasta leikkauksesta ja oli kotosalla pitkän jakson. Lähtöä odoteltiin muutama vuosi sitten mutta ihme tapahtui ja nyt ......kun ei aavistanutkaan.
Tämä puhuttelee, ymmärtää että emme todellakaan tiedä onko aikaa paljon vai vähän.

Tämmöisissä haikeissa tunnelmissa ja kirjoittelemaan tulin että saa ajatukset selkiintymään ja tämäkin on sitä terapeuttia voi näin purkaa tuntemuksiaan eikä jää yksin ajatuksineen.
Pakkaamaan alan kohta ja muutan maalle......tosin vaan kolmeksi päiväksi, sunnuntaina vasta seuraava työpäivä.

Arvauksen Rine heitti menopelistä, arvelisin että potkurilla lykit :lol: Huomasiyko kuinka ihanan avattaren hiihtokuvasta vehnä oli tehnyt tuonne linkkinosiolle hiihtävästä nallesta. Laitetaanko se Israel Up date ihan omalle osiolle ja foorumin neuvot erikseen, sitäkin miettinyt että ei mikään tärkeä hautaudu unohduksiin. Kertokaa toiveita ja neuvokaa...

"Se on suurinta sittenkin olla käytössä Mestarin"
Luen Evan tuomaa runoa yhä uudellen ja rukoilen että saisin elämäni jäljellä olevat päivät olla Jeesuksen juoksutyttönä unohtamatta yhtenäkään aamuna " joka aamu on armo uusi"

Kellä kirjoitus, kellä, laulu, kellä runo.....ollaan rohkeasti esillä tärkeän tehtävämme kanssa näinkin....
Heipat ♡
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1275
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Aralia » 05.02.2014 23:48

Tulin hetki sitten Runebergin päivän konsertista lähteeltä, ei kun R:n kirkosta. Pidin kovasti tästä klassisesta, J L Runebergin sanoihin ja Jean Sibeliuksen, Ture Rangströmin, F A Ehrströmin, Selim Palmgrenin ja Fredrik Paciuksen säveltämistä lauluista. Laulajatar oli sopraano Pia Pajala ja säestäjänä pianisti Raili Peltonen. Saimme yhdessä laulaa laulut: Lähteellä ja Maamme laulu.
Täällä Runeberg on vaikuttanut kotiopettajana ja hänellä on täällä Runebergin lähde, joka on matkailukohde. Mieheni kotitilalla on ollut kruunun sotamiehen torppa, joka mahdollisesti liittyy vänrikki Stolin tarinoihin.
Meillähän on virsikirjassa minun laskujeni mukaan 21 Runebergin virttä. Tämän konsertin klassiset tarinat liittyivät isänmaahan, luontoon, lintuihin ja joutseniin. Laulut olivat ruotsin kielellä, mutta ne oli kuulijoille suomennettu paperille.
Mm. yhden tällaisen laulun tarina oli kaunis. "Iltatähti loisti hopeainen, maan päältä neito kysyi: Kerro iltatähti, mitä taivas sanoo, kun ensisuudelmaansa sulho anoo? Suo taivaan kaino tytär vastauksen: Kun autuutensa puhtaan heijastuksen siin´ näkee enkelparvi valkosiipi." Virsikirjassamme Runebergin virsi 183 on yksi niistä kauneimmista ja niin totta ihmisen elämässä, joka tämän aarteen on löytänyt:
"On meillä aarre verraton,
se kalliimpi on kultaa.
Myös jalokivi kallein on
sen rinnalla vain multaa.
Näin suuren lahjan taivaasta
me saimme omaksemme,
sanansa Herra Jumala
kun antoi aarteeksemme.

Kiitos kaikille kirjoittajille, erikoisesti mejua kiitän mielenkiintoisista pohdinnoistasi! Siunattua viikkoa kaikille!
Avatar
Aralia
 
Viestit: 73
Liittynyt: 26.11.2013 00:58

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja marja84 » 06.02.2014 00:22

Tervehdys siunatut... :)

Viime yö oli mielenkiintoinen sinällään et heräsin jotain 02.40 tai jotain semmoista aikaa se oli ku kahtoin kelloo ja niimpäs siinä sit kävi et meni pyörimiseksi ja hetkittäisiksi torkuiksi koko touhu, viimein lopputuloksena nousin ylös 03:15 vaik oisin saanu nukkua vien vartin ennenkö kun kello soi... Ja nyt illan suussa en ole muuta tehnytkään ku haukotellut... Joten se kai ois sinne sänkyyn lähdettävä....


Joten eikun hyvää yötä ja kauniita unia kaikille <3 :)
Keinuu tuulessa hiljalleen,lapseni pieni ja suloinen.
Kanssa enkelin etsiä saa, unta onnen rauhaisaa.

Helmassa tuulen pauhinan, unen saa hän rauhaisan.
Peittona siipi enkelin on lämmin, hento ja sortumaton.

-Marja- :)
Avatar
marja84
 
Viestit: 124
Liittynyt: 26.11.2013 15:13

EdellinenSeuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron