tuumis

Joulukuu

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Lasse » 13.12.2015 23:05

Tervehdys armas kotiväki :D Kiva nähdä ja kuulla Pappaa :D
Hää on tietty niin kylläne ettei jaksa jyrätä päiväkaffeille... siis toistepa sitte.
Mikähän herkku olis maittava mut sit ei lihottava ?

Tuohon Papan kirjotukseen asiajuttuna kyllä kiinnostaa, en oo kovastikkaan syventynyt, semmosessa käsityksessä olen jotta
Jeesuksen syntymä on ollut syksyllä, lokakuussa.

Samasta asiasta kolmanteen...
Kuva

Olimme Maikan kanssa Finlaysonin Kirkossa Yhteislaulu tilaisuudessa "Sana soi"
Vierailijana Laulaja legenda Viktor Klimenko

Kirkon penkit ja seunustat oli ääriään myöten täynnä ihmisiä, lapsetkin jaksoivat pysyä penkeissä kiltisti.
Suuri joukko matti ja maija myöhäsiä jäi - valitettavasti - ovien ulkopuolelle.
Kirkon tilat olivat liian pienet.
Juontaja kutsui Vikin uudemman kerran esiintymään siis ensivuoden puolella ja isompaan kirkkoon
että kakki ihmiset mahtuisivat sisälle.

Vikin sanoman ydintä oli, Pyrkikään Jumalan sanan puhtauteen ja aitouteen.
Joululaulujen tonttu ukot ja muu semmoinen ylimääräinen krääsä sotkee Joulun viettoa.
Evankeliumin sanoman ja sen vietto tulee olla puhdas hengellinen ja fyysinen tapahtuma.

Vikissä on vakava puoli mutta myös leikkisä ilmaisu, Hän sanoi itseään kauniiksi 74v eläkeläinen...
Aamulla herätessä ja mentäessä kylppäriin hän ihmettelee kuka kumma on toi ruman näkönen ukko peilissä :o

Oma kommenttini on todeta samaa vanhenemista muuallakin kuin vaan kylppärissä,
oikeesti se on ihmisen tunnetason juttu, meidän tulisi hyväksyä itsemme aina ja alati FYYSISESTI
koska Jumalakin hyväksyy eikä koskaan moiti.

Hän lauloi 3 4 hengellistä laulua ja luki lapsuuden Joulusadun joka on jokaisena jouluna hänelle tärkeä
koska siinä on johdatus taivaaseen.

Hän halusi laulaa lopuksi oman melodia säestyksen kautta Finlandia alkuperäisenä sanoituksena vuodelta 1936.

Kylmät väreet kävi selkäpiirissä niin sydämen käypä esitys oli :)

Kiitos lukasusta hallauksen kera <3 Siunausta kaikille!
Hänessä oli elämä,
ja elämä oli ihmisten valo
Avatar
Lasse
 
Viestit: 966
Liittynyt: 26.11.2013 21:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja eva » 14.12.2015 09:14

:) :) :) KÄSITTÄÄ--- melkein kaikki kirjoituksenne käsitin. Eilen pappi aloitti asioista, joita emme käsitä. Mehän ymmärrämme paremmin, kun saamme KÄSIN kosketella.
Ihmeelliset kädet. Monenlaistahan me niillä teemme.
Eilen panimme joulukirjeitä kuoriin. Nyt tapahtui jotain, mitä emme ole ennen tehneet. Eli kirjoitimme Joulukirjeen. Paljolti kuten koulussa ja päiväkirjassa; sitten sitä ja sitten sitä. Eikä se ollut helppo, vääntämistä oli, kun minulla kuulemma aikoo olla venäläinen sanajärjestys. Tuli ihan kuvien kera. :)

Kiitos Kyökkipiialle vinkistä. Ihan tippa tuli silmään, kun laatikossa oli myös paperista tehty lentokone, joita tukilapset yhteen aikaan tekivät ja lennättivät. Yhdessä luki: Rakastan sinua! Siitä ihan sai selvää. Kait silloinkin, kun kerran säilytin. Nyt on kuvattu.

Täällä sai la ajaa bussilla ilmaiseksi, jos oli tonttuhattu päässä. Kyllä tyttökin ihmetteli, kun me ajelimme keskustaan hirvikeitolle, myyjäisiin ja sitten meinasimme mennä rokotukselle toisella bussilla. Tulimme viisi minuuttia myöhässä. Luulimme, että se kestää kolmeen, kuten edelliselläkin kerralla. Tulihan huviajelua. Tuntui, että ihmiset olivat avoimempia ja oli hyvä tunnelma.
Joulujuhlista vielä yhdet on jäljellä huomenna. Kotiakin olemme jo jouluistaneet. Sydän, risti ja ankkuri koristavat keittiön ikkunassa, koska se ikkuna on tielle päin.

Mitä teletappi sanoi, kun jäi auton alle? UUDESTAAN! Minä en aikoinaan tykännyt koko teletapeista, mutta tuossa on asennetta. Uudestaan kirjoittamaan, jos katoaa. Uudestaan, uudestaan, jos menee pieleen. Sitä se meillä paljolti on ja sen saa jo hyväksyä.

"Sinua Jeesus odotamme
keskellemme siunaten.
Sinua me tarvitsemme,
armoasi jokainen.
Sinä tunnet ahdistukset,
huolet, monet pelkomme."
Avatar
eva
 
Viestit: 523
Liittynyt: 24.11.2013 18:10

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 14.12.2015 13:31

Hyvää maanantaita!
Saa niitä tyhmiksi luulemiaan ajatuksia ja kysymyksiäkin esittää. Miäkin eilen omalääkärille sanoin esittäväni pari tyhmää kysymystä. Ja sain niihin vastauksen.Luuloni eivät olleet oikeita.
Nyt olen näköjään siirtynyt postimerkittömiin kuoriin. Onneksi nyt oli naapuri viemässä kirjeeni, ja hän huomasi yhdestä puuttuvan merkin. Jos vielä kirjoitan, panen ensin merkin, sitten osoitteen ja sitten......
Eilisaamuna, onneksi kello oli jo 9, hakkasin vasaralla housjen takasaumaa litteämmäksi, kun se oli alkanut painaa kipeää selkää, hakkasin siis kivilattialla. Vähän ajan päästä tuli kulmanaapuri, onko joku hätä kun kolkutus kuuluu :mrgreen: :mrgreen:
Lehtien ja ihmisten kertomusten mukaan joulu on raskasta aikaa, kun pitää tehdä kaikkea yli voimien......voi tulla sellainen olo kuin Heli Laaksonen kuvaa yhdessä runossaan....
Mää tahro olla lehm koivu al.

Mää en tahro olla luov.
Mää en tahro oppi uut taitto ohjelma.
Mää en tahro selvittä äit tytär suhret.
Mää en tahro vierä kirjet posti.
Mää en tahro soitta Kelan tätil.
Mää en tahro muista yhtäkän pin koori.

Antakka mun olla lehm koivu al.
Viekkä mun väsyne nahk kamarm permannol,
kakluuni ette.
Tuo loppu ei sovi mulle ainakan, kun ei oo kakluunni,
on vaan lattialla seisova lämmityspatteri,
mut kivilattia on kuiteski kylmä.

Eikä täällä noita joulupaineita ole, minkä nyt sen joululiinan silitin.
Vähän pitää tietysti tavaraa piilotella, että näyttäis sistimmältä.

Meillä jolu supistuu jouluaattoon, jolloin lapset ovat värkänneet ihanan näytelmän keskenään. Luetaan jouluevankelimun ja lauletaan joululauluja. Kahvit ja teetkin siinä, tavallisine pikkuleipineen.

Ja naapurille voi tietysti käydä ostamassa kimpun anemoneja.

Mutta siihen on vielä aikaa.
Joulun oikea sanoma olkoon tällä välin mielessämme.
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja meju » 15.12.2015 11:37

15 " kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille."

Huomenta kamuille tulin toivottamaan ♡ Istahdin kammarin lepotuoliin ja nostin jalat lepoasentoon pienelle jakkaralle, siitäpä sainkin tuumailuni sillä jaloissani on uudet töppöset jotka voisivat olla alttiuden kengät. Nämä on ihkauudet aino tossut jotka koen taivaan lahjaksi jotka muistuttavat että Isä kyllä tietää kaikki toiveesi ja aivoitustensa mukaan hän tekee yllätyksiä.
Ehkä jostakin tuntuu että keksin näitä juttuja sekä mikäs ihme tuollainenkin on, kuitenkin itse niin koen ja se riittää minulle todistukseksi Jumalan valtavasta rakkaudesta.

Kuopion reissulla koin monta ihmettä. Esimerkiksi katsoin ystäväni ikkunasta ulos ja näin sukset naapurin autotallin seinustalla, sanoin että minun pitäisi hankkia monot kun entiset on risat. Ystäväni sanoi että oli ilmoitus tullut että kirppari on naapurin autotallissa ja käydään vilkasemassa mitä siellä on. Tarkoitus ei ollut mitään ostaa mutta ystävä bongasi polkupyörän joka 50 euroa maksoi ja oli tosi hyvä, hän päätti sen ostaa. Ohimennen kysäsin onko heillä monoja, myyjä sanoi että vaimon monot olisi muttei ne olleet siinä esillä, hän etsi ne ja ihme....oli just minun kokoa mutta suksissani toiset siteet. Ota sukset ja sauvat mukaasi sanoi myyjä, saat koko paketin 20 eurolla. Sukset ja sauvatkin oli just meikä mitoilla. Eihän tuollaista tarjousta voinut ohittaa. Ajatella että ikkunasta näin ne sukset enkä aavistanut että ne oli minua varten.

Toinen juttu oli kun ystäväni kanssa kiereltiin kaupoissa niin siellä oli aino tossuja, tuumin että tuollaisia olen toivonut jospa joskus sellaiset saisin. Ystäväni sanoi että hänellä on sinulle ne tossut. Oli saanut joskus lahjaksi kyseiset tossut jotka liian pienet, siellä ne kaapissa laatikossa olivat ja just minun kokoa. Aaaaah sanoinkin etten tohdi enään ääneen sanoa toiveitani kun ne toteutuu, joskus tuntuu ettei kestä tälläistä hyvyyttä. Kuopiosta lähtiessä minulla oli 5 kengät, sain monojen ja tossujen lisäksi ystävältäni kahdet lenkkarit sekä kävelykengät jotka eivät kuulemma olleet hänelle hyvät mutta minulle juuri sopivat. Alttiuden kengät...... Jokainen meistä kokee varmasti päivittäin Isän huolenpitoa vaan pidämme niitä itsestääselvinä.

Todella hyvä konsertti oli Kuopion helluntaiseurakunnassa, se oli Lasse Heikkilän musikaali. Sali oli täynnä ja liki 100 pakolaistakin paikalla, alussa tulkkasivat arabiaksi kertoen mitä musikaalissa tapahtuu. Uskon että monia heistäkin tulee elävään uskoon vaikka paljon on kielteistä esillä.
Menimme Kuopion kauppahalliin ja uskomaton juttu taas, siellä oli pieni ryhmä laulamassa joululauluja kera orkesterin. Kitaransoittajasta joka myös lauloi säteili sellaista sydämellisyyttä ja koimme hengen yhteyttä, ystäväni kävikin tilaisuuden loputtua sanomassa hänelle kuinka tulimme siunatuksi. He olivat Sleyläisiä mutta tästä taas huomasi sen yhteyden he olivat meikäläisiä ♡
Eli oli hyvä viikonloppu.

Mies lähti äsken kaupunkiin hakemaan pienokaisia tänne maalle pariksi päiväksi. Nyt onkin hiljainen hetki mutta huomenna tähän aikaan toisenlainen meno. Eilen nuorin täyttikin 2 vuotta, kyllä aika hujahtaa nopsaan. Emme menneet synttäreille vaan pidetään juhlat täällä, paistamme pipareita niin siinähän sitä herkkua onkin.

Kiitos kirjoituksistanne, kaikki luettu ja ajatuksissa vastailtu. Hyvä kun meidä poijatkin saaneet kirjoituksia aikaan, teille erikois taputukset taptaptap....

Elkää hössöttäkö vaan ihan silleen hissutellen tulee joulumieli. Mie vaan tossuilla sipsuttelen
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1275
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Lasse » 15.12.2015 12:24

Tiinan esille laittamaan Heli- runoon voi tehrä pienen sovituksen häntä itseään ajatellen...

...Antakka mun olla lehm öljypuu al.
Viekkä mun väsyne nahk kamarm permannol,
sähköpatteri ette.

Kiitos kaikesta muistamisesta ja rukouksesta. Olen sydämestäni iloinen parantumisesta.
Sen myötä sain reilu viikon loman pysähtyä ajattelemaan elämän perustuksia mitkä arvot ovat etusijalla.
Ympäristötalkoot eivät sittenkään ole eläkeläisen ykkösjuttu.
Sain täyden korvauksen Herralta menetystä ajasta jos näin voi sanoa.
Hän halusi näyttää ja antaa kukkuraisen siunauksen siksi että ....
Hän halusi sen tehdä että näkisin ettei oma voimani merkitse täällä ajassa mitään, vaan hänen siunauksensa
on aina täydellistä elämisen leipää.
Nyt kun tän jutun tajusin arvoasteikko tuossa kohtaa vaihtoi paikkaa, vapauduin puristuksestani :)

Keskiviikkona suunnistamme hellareitten päivätilaisuuteen vanhaan kotikirkkooni, kiva hengellinen seura ja kahveepöytä :D
Lauantaina on Pelastusarmeijassa Joulujuhla ja näemme kuluneen vuoden ystävät.

Päivän sanassa... Jumala avaa ovet tulevaisuudelle

...Herra on kaikkitietävä,
ja hän näkee maailmanaikojen merkit.
Hän ilmoittaa
menneet ja tulevaiset,
ja salattujen asiain jäljet
hän saattaa julki.
ei yksikään ajatus mene
hänen ohitsensa,
ei ainoakaan sana pysy häneltä salassa.

Siir.42 b18 - 20

Pappa pitää ny vaan näkemistoivoa yllä täällä maan kamaralla. Pitää olla sitkeä!
Eva on Jumalan lähetti kaikkialla missä liikkuu mutta erityisesti omassa asuinympäristössään. (Tutki ja vahvistu )
Tuo JKL PA on mulle ollut -90 luvulla jokavuotinen Joulupata paikka asuin viikon asuntolassa mummojen ympäröimänä
joista osa leipoi lakanoista pullapitkoja aivan tosissaan.

Siunausta ja halirutistukset :D :lol: "Ei hössötellä vaik siltä välist tuntuu :)
Hänessä oli elämä,
ja elämä oli ihmisten valo
Avatar
Lasse
 
Viestit: 966
Liittynyt: 26.11.2013 21:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja rine » 15.12.2015 18:47

Luin myös kirjoituksianne, kiitos niistä.
Erikoisen väsynyt olen ollut ja työpäivän päätteeksi ei jaksa kuin syödä ja nukkua.
Nyt on satanut lumihuntu ja ollut pikkupakkasta, eilen aamulla leijuivat hiutaleet rauhallisin
liikkein maahan, kiitin näystä joka silmien eteen avautui.
Kaikkea hyvää elämäänne eritoten Taivaan Isän siunausta!

https://www.youtube.com/watch?v=5lKAzLMHA38
Avatar
rine
 
Viestit: 1705
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja rine » 15.12.2015 20:36

Laitan R.Keskimäen lähettäjäkirjeen luettavaksi.

Ystäväni ja
lähettäjäni!
NES GADOL HAJA PO – Suuri ihme tapahtui täällä! Juutalaisten lasten hyrrät pyörivät vinhasti kahdeksatta päivää ympäri maailmaa julistaen tätä riemullista sanomaa. Naputtelen joulukirjettäni sunnuntaina, jolloin meillä on syttynyt kolmas adventtikynttilä. Tänä samana päivänä juutalaisten kodeissa on sytytetty kahdeksas eli viimeinen Hanukka-kynttilä. Hanukka tarkoittaa häväistyn Jerusalemin temppelin uudelleen vihkimisen juhlaa. Johannes kertoo, että myös Jeesus osallistui tuohon juhlaan Jerusalemissa: ”Oli talvi, ja Jerusalemissa vietettiin temppelin vihkimisen vuosijuhlaa…” (Joh.10:22-)
Kahdeksanpäiväisen Hanukka-juhlan juuret ovat vajaan 2200 vuoden takana Jerusalemissa ja – Syyriassa. Nyt kun Syyrian kaaos on muuttumassa yhä hallitsemattomammaksi ja globaalimmaksi kriisiksi miljoonine pakolaisineen ja kristittyine marttyyreineen, on syytä pysähtyä Hanukan sanoman äärelle. Danielin kirjan luvuissa 8 ja 11 on ennus-tettu satoja vuosia aikaisemmin Hanukkaan liittyvät tapahtumat; apokryfiset Makkabilaiskirjat ja yleinen historia kertovat, miten Danielin ennustukset toteutuivat; Jeesus ja Paavali viittaavat Hanukan tapahtumien toisintoon välittömästi ennen Jeesuksen paluuta.
Syyriassa oli kaapannut vallan vuonna 175 eKr. pahamaineinen Antiokhos IV Epifanes, joka pyrki sovittamaan harteilleen hellenismin apostolin, edistyksen ystävän ja rauhan miehen viittaa. Tässä missiossaan hän halusi tehdä lopun juutalaisesta uskosta; näin hellenismi ja juutalaisuus ajautuivat kohtalokkaalle törmäyskurssille. Kreikan häikäisevät saavutukset filosofiassa, taiteissa, arkkitehtuurissa, tieteissä, kirjallisuudessa ja ruumiinkulttuurissa olympialaisineen lumosivat tosin monet juutalaiset - papistonkin edustajat. Kuuliaisuus Jumalalle ja hänen sanalleen sekä pitäytyminen hänen liittoonsa alkoivat yhä useammasta juutalaisesta tuntua aikansa eläneeltä, kapeakatseiselta ja suvaitsemattomalta menneisyyteen juuttumiselta.
Jumalalle ja hänen sanalleen uskollisten ihmisten tinkimättömyys sai Antiokhoksen ns. avarakatseisuuden ja suvaitsevaisuuden haihtumaan savuna ilmaan ja muuttumaan raivoksi ja ankaraksi vainoksi. Monet kärsivät marttyyrikuoleman hänen järjestämissään verilöylyissä. Hepr.11:35 viittaa juuri näihin uskon sankareihin. Vainon huipentuma oli Jerusalemin temppelin häpäiseminen vuonna 167. Alttarilla uhrattiin sikoja, ja temppeliin tuotiin Zeuksen patsas. Antiokhosta ei kylmännyt antaa Zeuksen patsaalle omia piirteitään; näin hän samaistuen Olympoksen pääjumalaan korotti itsensä jumalaksi, mitä hänen lisänimensä Epifanes myös julistaa. Vaino ja temppelin häpäisy nostivat juutalaiset kapinaan, josta käynnistyivät makkabilaissodat. Temppeli vapautettiin, puhdistettiin ja vihittiin uudelleen käyttöön 25. kislev-kuuta vuonna 164. Tuossa yhteydessä Jumala teki ihmeen: yhden päivän öljyannos riitti kahdeksan päivän ajan, siihen saakka, kunnes saatiin valmistettua uutta puhdasta temppeliöljyä. Tuon ihmeen takia Hanukkaa vietetään kahdeksan päivää ja Hanukka-kynttelikkö, Hanukkija, on 8-haarainen.
Antiokhoksen pyrkimys tuhota hinnalla millä hyvänsä juutalaisen kansan liitto Jumalan kanssa ja saada kansa luopumaan uskollisuudesta Jumalan sanaa kohtaan – Messiaan ensimmäisen tulon kynnyksellä! – nostaa hänet Antikristuksen esikuvaksi Vt:ssa. Hänen käynnistämänsä vaino oli ankara, mutta sen kesto oli tarkkaan rajattu.
Jumalan salliman vainon tarkoitus oli vähän sama kuin puimatantereella puhaltaneen tuulen - erottaa jyvät akanoista. Saksalaisen marttyyrin, Bonhoefferin virsi 600 kertoo siitä rauhasta ja levosta, jonka Jeesus voi omilleen
lahjoittaa keskellä synkintä pimeyttä. Bonhoeffer lähetti säkeet nuorelle morsiamelleen rohkaisuksi Gestapon maanalaisesta vankityrmästä vuoden 1944 adventtina 19.12., vajaat neljä kuukautta ennen kuolemaansa. ”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt…” Näitä bonhoeffereita on ISISin hallitsemilla alueilla ollut lukemattomia viime vuoden kesästä lähtien. Se on merkinnyt myös ennen kokematonta hengellistä herätystä muslimien keskuudessa.
Hanukka ja adventti kynttilöineen julistavat valon, ilon ja toivon sanomaa keskellä pimeintä vuodenaikaa – ja keskellä pimenevää maailmaamme. TE ETTE OLE TURHAAN ELÄNEET TOIVOSSA, lohdutti Jumala Sakarjan kautta suuressa ahdingossa ja näköalattomuudessa sinnittelevää kansaansa runsaat 2500 vuotta sitten. Samassa yhteydessä hän kutsuu kansaansa adventin iloon: ILOITSE, TYTÄR SIION! RIEMUITSE, TYTÄR JERUSALEM! SINUN KUNINKAASI TULEE SINULLE. Usko ankkuroituu Jeesuksen ensimmäiseen adventtiin (adventus = saapuminen) - sovitukseen, lunastukseen ja hänen ylösnousemukseensa; toivo katsoo eteenpäin hänen paluuseensa Öljyvuorelle suurella kirkkaudella ja voimalla. Sitä vapautuksen hetkeä odottaa ja ikävöi koko luomakunta.
Taakse on jäämässä työntäyteinen syksy – ja elämäni ensimmäinen sairaalareissu. Lankesin lokakuun lopussa ensimmäiseen mustan jään plänttiin ja mursin vasemman ranteeni niin pahasti, että se jouduttiin lopulta leikkaamaan. Nyt olen titaanivahvistetun ranteeni kanssa jälleen onnellisen kaksikätinen. Kevään kalenterini on täyttynyt; siitä jälleen kooste teille – työtovereilleni.
Perinteinen Sanan talon viiden raamattutunnin sarjani on siirretty nyt kevääksi Vantaalle Rekolan kirkkoon, koska Sanan talo Kaisaniemessä ei enää ole KRS:n omistuksessa. Raamattutunnit pidetään viitenä kevään sunnuntaina klo 17. Sarjani yleisteema on ISRAELIN TOP VIISI. Erikoinen otsikko juontuu Israelissa suoritetusta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin Raamatun (Vt) merkitystä israelilaisten elämässä. Yksi kohta tutkimuksessa käsitteli sitä, ketkä Raamatun henkilöt ovat tärkeimmät tämän päivän israelilaisille. Siitäkös minä sytyin! Ja tässä he ovat tärkeysjärjestyksessä – israelilaisittain:
24.1. MOOSES; 7.2. DAAVID; 13.3. ABRAHAM; 3.4. SALOMO ja 15.5. RAAKEL 6.2. Tampereella HEPREALAISKIRJEEN ÄÄRELLÄ 22.2.-1.3. KEVÄTMATKA ISRAELIIN!! Olen siis jälleen lähdössä vetämään matkaa Israeliin. Oppaana toimii tuttu ja taattu Holin Pentti. Matkalle löytyy vielä paikkoja, koska aloimme suunnitella ja mainostaa matkaa vasta muutama viikko sitten. Tarkemmat tiedot matkasta ja matkaohjelmasta löytyvät Lomamatkojen (Matkavekka) sivuilta. Ihan kaikkea esite ei paljasta, joten yllätyksillekin jää tilaa. Olisin ikionnellinen, jos saisin joitakin teistä matkaseuraksi – vaikkakin näin lyhyellä varoitusajalla. Toinen Israelin matka on tulossa lokakuun lopussa; siinä matkanjohtaja-parinani on Raamattukylästä tuttu Nymanin Matias. Siitä kerron myöhemmin lisää. 4.-6.3. Kalajoella PSALMIEN AARTEITA (5 raamattutuntia) 18.-20.3. Orolla HESEKIELIN KIRJAN KANSSA Mainitsen tässä jo Vivamon Raamattukonferenssin 28.6.-2.7., jossa luentosarjani aihe on TUOMARIEN KIRJA. Toinen luennoitsija on rakas ystävä ja työtoveri Kalajoen Jorma.
Rauhallista ja siunattua jouluaikaa teille ja kaikille rakkaillenne!
Kiitollisena, lähettinne Riitta
Avatar
rine
 
Viestit: 1705
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja eva » 17.12.2015 09:35

:D Tervepä teille kaivatut kaverit!
"Armas Joulu jo kutsuu meitä..." Valmisteluja jonkinverran tehty. Joku joskus kertoi, muistatko, muumisadun.
Muumit heräsivät kesken talviuniaan joulun edellä. He ihmettelivät, kun kaikilla oli kiire ostaa lahjoja, siivota kaikki nurkat siisteiksi ja valmistella herkkuja joulua varten.
Muumit ajattelivat joulun olevan jokin kamalan pelottava olento, jota varten siistitään ja herkuilla ja lahjoilla lepytellään.

Eipä kukaan ollut kertonut heille oikean Joulun sanomaa. Johan laulussakin sanotaan: "Laps hankeen hukkuu, unhottuu..."

Joulun tunnelmaa ja ydintä sain taas kummityttöni konsertista. Tyttö lähti poikakaverinsa kanssa heti seuraavana päivänä äitinsä luo Floridaan jouluksi. Vähän haikea. Ovat joka joulu käyneet meillä.
Miksikähän onneksi sanoisin, kun meillä on ollut käsittämätön arpavoittosuma. La, kun ajelimme tonttulakit päässä bussilla, sanoin ostetaan arpoja, kun minä aina niitä kauppaan. Molemmat saimme voitot, patakintaat ja liinan. Mies vielä käsityömuseolta sai soiton, että: voitto tuli. Minä olin työyhteisön joulujuhlissa ja sain kaksi voittoa, oikein ison maakunta pullalautasen ja ihme 20 hengen täytekakun, jonka saa tilata tarvitessaan. Nyt vain suunnittelemaan "ELÄMÄNJUHLIA"
Onkohan nuo arpajaiset Jumalan mielen mukaisia? Eräs ohjelmanumero ja ehkä vähän tuloja. Me saimme arpajaisilla koko talven kahvitarpeet katettua. Tosi paljon on arpajaisia.

:( Minä taidan olla epäluotettava henkilö. Valmistin kolme piparitaloa valmiiksi, vain koristelu puuttui. Lapset halusivat kaksi taloa, jäi yksi. Mietin ja sanoin, että kuka haluaisi koristella talon itselleen. No, vie vastaanottokeskukseen, sain ohjeen. Soitin ja sanoin asiani. Sanoin, että olen käynyt kaupungin järjestämän kurssin. Ei kelvannut, pitää olla SPR:n kurssi. Olisin sen aikaa ollut lasten kanssa, että karkit liimattu taloon ja lumet, ei muuta. Kyllä ymmärrän, että täytyy olla tarkkana.

Rukouspiirissä eilen olimme haasteiden edessä. Sinne tuli nuori rva, jolla oli paljon kysymyksiä. Onneksi saimme jättää kaikki asiat "Isompiin käsiin."
:) :)
Tänään lähdemme miehen kanssa PATAVAHDEIKSI kauppakeskukseen. Joten mukavaa päivää odotamme.

Lämmöllä Eva täältä K-Suomesta muistaa teitä!
Avatar
eva
 
Viestit: 523
Liittynyt: 24.11.2013 18:10

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Lasse » 17.12.2015 18:33

Kiitos Eva K-Suomen lämpö tervehdyksestä :D

Meirän kulman Tammelasta mitattuna vain 143 kilsaa, matkalla upeaa suomalaista kuusimetsää ja välkehtivää järviseutua.
Käynyt tutuksi 12 vuoden aikana työajona, siihen aikaan ei ollut keskikaistasuojia kuten nykyään on sekä leveäkaistoja
tosi hyvä turvallisuus asia.

Eva tuumaili "Onkohan nuo arpajaiset Jumalan mielen mukaisia? "
Elämäämme voi tulla asioita ja valintoja joihin ei saa selkeää kantaa kuten nyt evan mainitsemaan arpajaisiin osallistuminen.
Mun lapsuuden perheessäni isä osallistui ja järjesti jo työnsä puolesta PA:n osastotyössä ollessaan pari kertaa vuodessa
Keväällä ja syksyllä myyjäisiä arpoineen jonka tuotto käytettiin osaston hengellisen työn tukemiseen.
Henkilökohtaisesti hän vapaa ajalla veikkasi Vakiota muutamalla kolikolla,tulostuspäivänä saatoin kuulla
saman repliikin " 8 oikein taaskin " napakymppejä ei tullut mutta harrastus jalkapalloharrastus säilyi.

Veikkaan aivan säännöllisesti ja saatan ostaa arpoja "sen ja sen yhdistyksen hyväksi. Olen saanut hyviä ja kukkuraisia voittoja
ennakkoon tarpeiden mukaan tai sitten lahjaksi.
Veikkauksella suomalaiset tukee erilaisia urheilu ja sivistys työmuotoja ja heille itselleen myös voi siunaantua rahaa.
Arvostelijat eivät useinkaan ajattele mihin veikkausrahat menevät he näkevät sen kielteisen kulutuksen ja onhan se tosi paha asia
jos ihmisen elämisen rahat katoaa peleihin.

Eva toden näköisesti haluaa tietää onko arpajaiset voittoineen ja saamisineen hyvästä vaiko pahasta.
Ajatellaan asiaa näin...
Ihmisinä ja kristittyinä mieleni sydän kuuluu jollekkin sen mukaan ketä palvon. Omassa tunnossa sen parhainten voi kokea.
Jos jokin asia polttaa sydämessä eikä saa rauhaa on syytä silloin sulkea ovi.
Sama ovi sisältöineen jollekkin toiselle ei ole polte koska hänellä on elämässä tärkeimpiä asioita :)
Mistä "pystymetsästä" olemme pelastuneet ?

Sydämellinen onnittelu Evan perheen arpajaisvoitoista ja Kiitos Herralle!

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä," Jaak.1.

Tapasin tänään asematunnelissa katuevankelistan jolla oli yksi kuuntelija hän oli saanut käteensä maailman tunnetuimma trakun..
Pyysin samaa itsekin, onhan tää tuttujuttu lukijalle ?
Kuva

Mummonkammarin Joulumyyjäisistä tänään viimeisen aukiolo ajan tunnilla ehdin asioida ja ostaa pieniä joulupaketteja
omaisille joita käymme tervehtimässä ensi sunnuntaina.
Meillä ei oo mitään lahja hysteriaa, ei edes tykätä hössöttämisestä. Pieni lahja joka muistuttaa Jeesuksen syntymästä
on se tärkein juttu ja olla itse läsnä ojentamassa :)

Halirutistukset kaikille :lol: :D Siunauksin!
Hänessä oli elämä,
ja elämä oli ihmisten valo
Avatar
Lasse
 
Viestit: 966
Liittynyt: 26.11.2013 21:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 18.12.2015 13:49

Päivånpaisteista perjantaita. Hesassa kuulemma satoi vettä, kylmähköä meilläkin, plus 12.
Jonakin vuonna Patmoksen joulun lapsi mainoksissa pieni tyttä kihersi, että on kiva kun saa antaa lahjan......ja kyll määkin tykkään lahjoista.
Minäkin tykkäsin kun sain Yliopiston allakan, Päivän tunnussanan ja pörrösukat!
Jonakin päivänä mikään ei mene kohdalleen. Se päivä oli muutama päivä sitten.
Olin suunnitellut reitin hyvin. Tnsin käyn siinä paikassa kysymässä heilläkö tehdään luuntiheysmittauksia. Ei tehty, mutta sain osoitteen. Seuraavassa ,paikassa olin aikonut ottaa ns. maksumääräyksen, jonkun olisi pitänyt ensin soittaa johonkin Mokediin, lupa sieltä. En saanut maksumääräystä. Samassa talossa oli apteekki, pari uutta reseptiä, ja olisin ottanut ne siitä. Siellä oli joku kumma sekamelska, vuoronumerot hyppivät ees taas.....joten väsähdin ja läksin pois. Oli tapaaminenkin.
Se sentään onnistui. Ja toinenkin, yllättävämpi tapaaminen.
Meinasin sitä maksumääräystä jo jostain muualta, kun tuli puh.soitto omasta terveyskeskuksesta, että tule sunnuntaina hakemaan, täällä se on, ja maksu siitä tänne, siis tästä paperista, ei tutkimuksesta.
Tämän pävän tunnusanassa on ,että jos kaikessa tottelette Herraa,olette siunattuja.....
Enpä ole tainnut totella......
Mutta palauta minut, niin minä palajan.....näinhän se on.
Ja koettelemuksia välillä tulee muutenkin.
Joten kuitenkin hänessä me elämme, liikumme ja olemme.
Olkaa siunatut.
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

EdellinenSeuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron