tuumis

Joulukuu

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja riitu » 21.12.2017 08:31

Lisäys, Tämä kirjoittelu kännykällä tänne tuntuu vähän kankealta. Suokaa anteeksi kirjoitusvirheet, ja kappalejakokin unohtui.

https://youtu.be/SU8qPEwCLS0

Terv. Riitu
Avatar
riitu
 
Viestit: 72
Liittynyt: 24.12.2013 22:54

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Kyökkipiika » 21.12.2017 13:57

Ihanalta kuulostaa mökkijoulunne Riitu :)
Minäkin muistan lämmöllä Helmen aikaa ja Majiksen alkuaikaa, sitten tulivat facebookit ym tutuksi kaikille ja foorumit jäivät vähän varjoon. Mutta kuten sanoin aiemmin, yksikin uskollinen täällä saattaa antaa jollekin sellaisen lahjan joka jättää taakseen kaikki ne hetket jotka on luullut puhuneensa yksin täällä. Kun Jumalasta puhutaan, aina ollaan tärkeällä asialla <3

Eilen oli synkkä päivä. Tuli kuluneeksi vuosi siitä kun kuulimme kamalan uutisen: rekka oli ajanut serkkuni pojan kuoliaaksi.
Joku teistä ehkä huomasi tämän uutisissakin silloin vuosi sitten. Ajatteli ehkä että voi äitiparkaa, menettää teini ja vielä juuri ennen joulua, mutta unohti asian sitten pian. Niinhän se yleensä onkin, emmekä voi ottaa kaikkien ihmisten huolia omiksemme, johan siinä vajoaisi itsekin pian.
Mutta on uutisia joita itse en unohda. Täälläkin tai edellisellä foorumilla on ollut äiti joka menetti lapsensa. Kun näin uutisen vuosia vuosia sitten, se jäi mieleeni ikuisesti. En voinut olla ajattelematta ja tuntematta äidin tuskaa, sillä oma tyttäreni on saman ikäinen ja hänenkään elämänsä jatkuminen ei ollut aina varmaa. Mietin eilenkin tätä äitiä. Hän pysyy ajatuksissani vuodesta toiseen. Minusta oli ihme että satuimme samalle foorumille, sillä mietin aina mitä hänelle kuuluu.
Meistä ei tullut sydänystäviä, eikä hän koskaan tullut tietämään aktiivisina aikoina täällä miten lähellä sydäntäni hän on kulkenut.
Koskaan ei voi tietää miten toisen elämään voi vaikuttaa välillisesti, tietämättään tai tahtomattaan, hyvässä tai pahassa. Ollaan siis sellaisia lähimmäisiä toisillemme, jollaisia Jeesus meitä kehoitti olemaan.

Siunattua joulua kaikille!
Niham/ Tanja/ Kyökkipiika
Kirje hebrealaisille 13:25
Avatar
Kyökkipiika
 
Viestit: 84
Liittynyt: 27.04.2014 00:53

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja tuike » 23.12.2017 16:43

Hei kaikki!
Tulin pitkästä aikaa tervehtimään. En ole unohtanut teistä ketään ja myös edesmenneitä tuumislaisia ajattelen usein. Heillä on varmasti ihanampi joulu kuin meillä kenelläkään. :)

Netissä oloani olen vähentänyt, en ole facebookissa enkä missään muussakaan nettiyhteisössä. Jotain televisio- ohjelmia katson netin kautta, kun isännän ja minun valintani eivät aina kohdistu samaan ohjelmaan ;) Älykännykkääkään ( huh, mikä sana kirjoittaa!) en ole hankkinut, riittää kun puolisolla on ja minä tulen toimeen vanhalla perinteisellä. Taidan olla tosi vanhanaikainen 'kalkkis' :lol:

Aika tuntuu kuluvan niin nopeasti, ettei tahdo perässä pysyä :roll:
Meidän eläkeläisten elämän sisältöön kuuluu tällä hetkellä lastenlasten touhujen seuraaminen sekä livenä että puhelimen välityksellä. Kuten olen kai kertonut meillä on heitä 6 poikaa, iät 19, 12, 6, 4, 3, ja 2 vuotta. Viime viikolla kävin pienimpien luona Etelä- Karjalassa ja hauskaa oli. Hankalaa olivat vain pitkät bussimatkat, mutta niistäkin olen jo palautunut. ;)
Erilaisia 'kremppoja' iän myötä tulee koko ajan lisää, mutta päivä kerrallaan on hyvä taivaltaa ja jättää pienet kolotukset huomiotta.

En ole oikein talvi- ihmisiä, mutta nyt aloin kaivata kunnon talvea. No, ainakin lunta on saatu jo ja lisää tulee koko ajan :)
Joulun valmisteluista olen karsinut pois turhaa perinteistä painolastia. Tärkeintä on syventyä joulun sanomaan eikä väsyttää itseään liikaa kaikella touhuamisella.

Toivotan teille jokaiselle siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja hyvää alkavaa uutta vuotta.
Lämmöllä tuike
https://www.youtube.com/watch?v=ejRt4ymR6lc
Avatar
tuike
 
Viestit: 34
Liittynyt: 30.11.2013 09:19

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja amanda » 23.12.2017 17:24

Siunattua Joulua jokaiselle! :) Tampereella on lunta ainakin vielä, se tuo iloa ja valoa. Kodeissa palavat Jouluvalot, Lahjat odottavat jakajaa. Perheeni kokoontuu tänä vuonna vanhimman pojan kotiin, kaikki tuovat jotakin. minulla ei ole vastuuta kuin rosollista. Nuorimman pojan lapset ovat 6v.5v.ja pian kaksi vuotta täyttävä poika. Lasten ehdoilla mennään. :)

Nyt täytyykin panna porkkanat ym. tarpeet kiehumaan ettei unohdu. Suuri kiitos että saamme viettää joulua rauhassa. Viestit maailmalta ovat profetioitten täyttymyksiä tai niihin valmistautumista. On tuo raamattu ihmeellinen kirja, tuhansia vuosia vanhat profetiat täyttyvät. Sak: 12.

HÄN TULI LAPSENA JA PIAN SAAPUU KUNNIAN KUNINKAANA.
Avatar
amanda
 
Viestit: 343
Liittynyt: 18.12.2013 18:46

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja pappa » 23.12.2017 19:30

Jeesus tuli meitä vajavaisia varten ja siitä minäkin saan voimaa uusiin päiviin. Nyt on taas aika mietiskellä, mitä valon kajastus pimeään merkitsee. Ulkona kaamos ja valoa on vähän. Tuo ulkoinen hämärä ei tunnu kivalta, kun aurinkoa ei juuri ole näkynyt kuukausiin.
Jumalan sana vakuuttaa meille himmenemättömästä valosta, joka valaisee ihmislapsen mielen. Kunpa tuo 'kointähti' saisi tavoittaa monenlaisissa touhuissa hikoilevat ihmiset.
Kun ihminen ikääntyy, monet asiat saavat uuden tärkeysjärjestyksen. Enää ei jaksa innostua kaikista hössötyksistä, vaikka ei se tunnu kiireisiin vaikuttavan, - ainakaan minulla. Kenties vanhan virren sanat ovat todellisuutta "kun askeleeni hidastuu ja muista jälkeen jään, On Jeesus vielä vierellä...", vai miten se menikään? Kaiketi tuo aikaansaannosten hidastuminen tekee vaikutelmaa, ettei mihinkään kerkiä.
Lahjat ovat kuitenkin paketissa ja kinkku uunissa tuoksahtaa, eli sikäli hyvinkin 'pullat uunissa'. Usein vielä aattona ollut pakollisia duuneja ahdistamassa.
Joulunvietto meillä läheisten kesken perinteisesti. Huomenna yhteinen ilta aterioineen, jouluevankeliumi ja paketteja kuusen alla, vaikka niitä onkin pyritty vähentämään. Yhdessä/ vuoroittain niitä availlaan ja kenties joku joululaulukin välillä lauleskellaan.
Jouluaamuna, ei kuitenkaan kello viisi, on taas vastuuta omassa seurakunnassa ja se vaikuttanee, ettei jouluyön hartauksiin tulle lähdettyä.

Onpa mukava, että Tuike on käynyt ilmottautumassa :)
Avatar
pappa
 
Viestit: 355
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Eeva » 23.12.2017 20:33

:) Vielä ehtii tervehtiä teitä .
:lol: Ihana, kun olette! Tervehdys kaikille ja Riemullista joulujuhlaa!
Katsoin korttiläjää. Todella paljon vielä tuli kortteja. Itse emme lähettäneet monta. Mieheltä tietokone hajosi ja siellä sisällä osoitteet. Sanoinkin, että nyt lähetämme vain kaikkein vanhimmille. Lähetin kyllä viestejä, että korttia ei tule.
Kyllä kortit ovat kauniita. Ostin naapureille ja käsipostissa vietäväksi kortteja. Niissä oli JOULUEVANKELIUMI. Sitten kotona luin sen ja sehän loppui kesken. Ei muuta, kuin ylistykset perään.
:) Kyllä tuntuu ihmeeltä saada noin monta kukkalähetystä. Olen varmaan niin köyhiä jouluja viettänyt ja eri sukupolvet nyt, että ihmettelen. Pitäisikö sanoa, kuin Paavali, että osaa elää yltäkylläisyydessä ja puutteessa. Kunpa nyt osaisi nauttia niistä , mutta ennen kaikkea Joulun sanomasta.
Kävin Ullan luona ja vein joululeivonnaisia ja keitimme yhdessä kahvia. Ulla tulee meille Tapanina. Riitta hakee Vihtavuoreen aattona, Marjatta Joulupäivänä. Eli näin yritämme.
Eilen uin kilometrin ja nautin kylpylästä. Ei mitään kiirettä jouluvalmisteluihin. Luin jostakin. Joulua ei tarvitse valmistaa-se on jo valmis, Jumala suunnitteli ja Jeesus tuli! :o Jess!
Tuossa karjalanpaisti tuoksuu. Poika pani uuniin ja lähtivät vielä viemään joulutervehdyksiä.
Ei kelvannut heikkotehoinen imuri joulusiivoukseen. Kävivät välillä ostamassa uuden. Kelpaa nyt, pölytön joulu. :lol:
Joulu on todella ovella,
taitaa jo koputellakin.
Avataan ovet, annetaan
joulun tulla. Annetaan Jeesus-
lapsen syntyä taas uudistamaan
meitä ja rohkastunein mielin
saamme yhdessä kulkea kohti Uutta Vuotta!
Eeva
 

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 24.12.2017 10:31

Olipa tosi kiva kuulla piipahduksia, Ritu, Tanja........
On jouluaatto, vaikka ei soltä tunnu. Edes joulusiivousta ei tullut tehdykyksi, ollut sellainen saamaton olo. täkäläinen yksi laulu sanoo, että on joka päivä juhla, ja juhlaa on joka päivä. Siis ulkonaisista oloista riippumatta. Ja Jeesus syntyi ihmiseksi, vaikka minulla ei nyt olekaan punaisata liinaa päydällä. kaapissa on silittämättä. ;)
Täytty kuitenkin sen verran tokkeentua, että yhden lahjan pistän pussiin, suklaarasian ja muovisen lumihiutaleen, naapurille, joka Jerusalme Postia aina siirtää minulle sen luettuaan.
Illalla on syntymäjuhla, hag hamolad, lasten näytelmä, joka useinkin ollut julistava, Jeesus maailman valo ja juutalaisten Messias. Joululauja, evankeliumi, pipareita, joulutorttuja. Olis ollut kutsi penempäänkin suomalaisten tilaisduuteen, mutta liikaa yhdeksi illaksi.
Sää on täällä nyt harmaa, viileä, ja kovasti odotetaan ja toivotaan sadetta. Genesaretin pinta tosi alhaalla.
Tasetit ovat jo kyllä kukassa, samoin jonkin verran syklaameja. Ja vaikka tämä on talven alkua, niin eilen aurinkoisena päivänä linnnut lauloivat titityytä.
Katsotaan kaikkea kaunista ja hyvää, mitä elämässämme ja ympärillämme on, unohtamatta kärsiviä, surevia.
Iloita iloitsevien kanssa ja surra surevien kanssa-
Hyvää joulua, Jeesaus elää ja rukoilee puolestamme. :)
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 26.12.2017 12:17

Eihän kellään Suomessa ole nyt aikaa tuumikseen kun on jolupyhätm vieraiölut ja kaikkea. Meillä työn äänet ympärillä ja aattelin mennä kutomaan. Yksi naapuri halusi mattoa haalean sinisestä jota on paljon, hänen omia kuteitaan, mutta miten siitä saisi jotenkin kivan, on kokeilun alla.....En malttanut vielä mennä, kun oli avattavana postissa tullut isohko paketti, kevyt kylläkin. Voi mitä yllätyksiä, joululiinaa, joululehteä ja :mrgreen: :mrgreen: ,monta laatikollista jälkiuunilastuja!!!!!!!On herkuttelemista, mutta täytyy siitä vähän jakaakin, muuten tuntuisi liian itsekkäältä.
Ollaan muuten jo Tapaninpäivässä. Katsoin toissailtana kai Matka Beetlehemiin TV7 sta. Ajattelin, että ei olisi ollut halppoa uskoa aikanaan, Jeesuksen aikana, että naisesta syntynyt poika voisi olla Jumala.....ON varmaan ollut Mariallakin monta kertaa epäilyksiä, niin kuin Joosefillakin. Mutta ina he saivat lisää uskoa ja kestävyyttä jostakin.
Oikeastaan meillä on helompaa, vaikka asiat tuntuvat järjen kannalta järjettömiltä, niin Jumala on Jumala, voi kaiken.....ja meillä on enemmän nähtävissä Jumalan ilmoittamia lupauksia toteutuneina.
Toteutukoon niit' enemmänkin omassa elämässämme.
Siunattua vnahan vuoden tätä viikkoa. :)
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja pappa » 26.12.2017 12:48

Kukahan tämä ystävä olikaan, joka juuri jakoi täällä somessa jotain profetiaa, josta kirjoitti monien osien jo toteutuneen silmiemme edessä. Mekin tiedostamme, että Miikan ja Jesajan selkeät ennustukset Jeesuksen ilmestymisestä ja ihmiseksi tulemisesta ovat toteutuneet. Tätä jouluevankeliumia kuulemme monelta taholta. Kuitenkin monet pitävät hölynpölynä koko kristillistä ilosanomaa. Eilen kuuntelin professorin (?) kerrontaa Ylen ykköseltä Jeesuksen syntymäajan todisteista historiassa, jossa selvitettiin Augustuksen, Kyreniuksen ja Herodes Suuren hallintoaikoja. Samoin oli esillä Babylonian astrologien tähtien tarkkailu historian asiakirjojen pohjalta. Paljon on aineistoa, joka kertoo samaa, mitä raamatusta luemme.
Oma jouluni on suuressa määrin itseni seurassa olemista. Siinä olen kuunnellut jouluisia ohjelmia ja lueskellut kirjoituksia, jotka kertovat ihmisiä ihmetyttävistä suurista asioista, joissa Herran valtakunnan todellisuutta valotetaan. Lukemisenani on John Burken kirja Taivaan rajalla, jossa tutkijat kertovat ihmisten kokemuksista tämän ja tulevan maailman rajamaaston kokemuksistaan.
En ole innostunut siitä, miltä paholaisen valtakunnassa olo tuntuu, vaan taivaan ihanuudesta, jonka osallisuuteen Kristus meitä on kutsumassa.
Tänäkin jouluna toistuvasti kuuluu viesti "teille on syntynyt Vapahtaja, ... te löydätte hänet"
Kunpa tuo viesti saisi meidät kaamoksen keskellä asuvat kiinnittämään ajatuksemme noihin taivaallisiin, vaikka vain vähän kykenemme siitä ymmärryksellämme käsittämään.
Juoluaattona radion ääressä havahduin kuuluttajan mainintaan lähetyksen tulleen Taulumäen kirkosta, jota en alusta asti ollut kuuntelemassa. Muistin Eevan maininneen joulutervehdyksestään tuossa ohjelmassa :roll:
Avatar
pappa
 
Viestit: 355
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Joulukuu

ViestiKirjoittaja rine » 26.12.2017 15:24

Tiina:
Katsoin toissailtana kai Matka Beetlehemiin TV7 sta. Ajattelin, että ei olisi ollut halppoa uskoa aikanaan, Jeesuksen aikana, että naisesta syntynyt poika voisi olla Jumala.....ON varmaan ollut Mariallakin monta kertaa epäilyksiä, niin kuin Joosefillakin. Mutta ina he saivat lisää uskoa ja kestävyyttä jostakin.
Oikeastaan meillä on helompaa, vaikka asiat tuntuvat järjen kannalta järjettömiltä, niin Jumala on Jumala, voi kaiken.....j


Jumala tiesi että ihmisen järkeilyllä ei selvitetä Jeesuksen hedelmöitystä ja syntymää niinpä raamattuun on kirjoitettu:
1kor1:21-
Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa
niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.

Kiitos teille jouluterveisistä, meillä ollut porukkaa koko joulun pian lähdemme ensimmäisen kaukomatkalaisen viemään
bussille
Avatar
rine
 
Viestit: 1711
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

EdellinenSeuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron