tuumis

Israel update

Israel update

ViestiKirjoittaja rine » 25.11.2013 23:15

http://israelupdate.achlak.net/

Otin linkin talteen edellisestä foorumista, saanen laittaa sen tänne.
Saa lukea päivän uutiset, oliko tämä hannan laittama linkki?
Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja Annukka » 26.11.2013 00:40

Kiitos Rine. On Hannan lahettama linkki.
Avatar
Annukka
 
Viestit: 3288
Liittynyt: 24.11.2013 21:34

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja rine » 04.12.2013 10:15

Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja rine » 27.12.2013 09:21

Jerusalemin säästä johtuen tänne ei ole tullut uusia päivityksiä 12.12 13 jälkeen.
Nettiyhteydet poikki
Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

NETANYAHU LÄHESTYY RATKAISUN HETKEÄ

ViestiKirjoittaja Annukka » 10.01.2014 18:47


Suomen Take a Pen

Today at 1:45 PM

From: Israel-rapotti <info@livetsord.se>
Subject: Netanyahu lähestyy ratkaisun hetkeä
Date: Thu, 9 Jan 2014 20:12:41 +0000

9. tammikuuta 2013

1. NETANYAHU LÄHESTYY RATKAISUN HETKEÄ

Samalla kun läntinen maailma on nauttinut pitkästä joulun ja uudenvuoden tauosta, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on työskennellyt intensiivisesti yrittäen estää Israelin ja palestiinalaishallinnon välisten neuvottelujen romuttumisen. Seurauksena hänen lukuisista tapaamisistaan kummankin osapuolen kanssa on nyt odotettavissa, että Kerry esittää pian puitesopimusehdotuksen siitä, miltä hän uskoo lopullisen sopimuksen näyttävän.

Vaikka tämän sopimusrungon yksityiskohtia ei ole julkaistu, se sisältöä on jo paljon vuotanut julkisuuteen. Selvää on, että Israelin on lähdettävä monista pienemmistä siirtokunnista, mutta se voi pitää isot siirtokuntaryhmittymät. Kaikkien juutalaisten on kuitenkin lähdettävä alueelta, jolle Palestiinan valtio on suunniteltu perustettavaksi. On myös runsaasti erimielisyyksiä Jerusalemin kohtalosta, Israelin tunnustamisesta juutalaisena valtiona, palestiinalaishallinnolle annettavasta alueeesta vastineeksi Israelin pitämille tärkeimmille siirtokuntaryhmittymille, pakolaiskysymyksestä ja Israelin sotilaiden läsnäolosta Jordanin laaksossa.

Talous-ja kauppaministeri Naftali Bennet hylkäsi tiistaina täysin ehdotuksen puitesopimuksesta, jonka sanotaan perustuvan 1967 -linjoille (Vihreä linja). ”Emme leiki enää. Vuoden 1967 linjat merkitsevät Jerusalemin jakoa ... Emmekä me istu hallituksessa, joka kansainvälisen painostuksen vuoksi vaarantaa lastemme elämän ja jakaa pääkaupunkimme. Emme istu hallituksessa, joka tekee helppoja ja vaarallisia päätöksiä. "

Oikeusministeri Tzipi Livni, joka on samalla palestiinalaishallinnon kanssa käytävistä neuvotteluista nimellisesti vastuussa oleva henkilö, oli raivoissaan Bennetille puhuessaan Heprealaisessa yliopistossa vain muutamaa tuntia myöhemmin. Hän väitti, että Bennet tekee maasta heikomman. Livni sanoi Israelin puolustusvoimien IDF:n vahvuuden olevan riippuvainen ennen kaikkea niistä, jotka siellä palvelevat mutta myös Israelin läheisestä suhteesta Yhdysvaltoihin. Livni lisäsi, että voidakseen taistella sotiaan Israel tarvitsee kansainvälistä oikeutusta ja se tulee halukkuudesta neuvotella.

Kommentti:
Päätöksenteon hetki on Netanyahua jo lähellä. Toisin kuin useimmat edeltäjänsä Kerry ei peräydy. Hän johtaa itsepintaisesti tätä prosessia tuloksiin - tai romuttumiseen. Netanyahu ei kulje tätä tietä halukkaasti. Toisin kuin Livni ja presidentti Peres, hänellä ei ole harhakuvitelmia siitä, että sopimus johtaisi uuteen Lähi-itään, jossa rauha ja harmonia hallitsevat. Hän ei pidä Palestiinan valtion ajatuksesta, ja hän uskoo Israelilla olevan sekä historiallinen että moraalinen oikeutus läsnäoloon Juudeassa ja Samariassa (Länsiranta). Mutta hän on valtavan paineeen alla ja on osoittanut aiemmin antaessaan pois 80 prosenttia Hebronista, että paine voi johtaa hänet tekemään asioita, joihin hän itse ei usko.

Netanyahun toive, joka on myös todennäköinen, on että Abbas vetäytyy ensin. Palestiinalaishallinnon johtaja ei pääse koskaan sopimukseen, joka häntä tyydyttää – ei edes silloin vaikka Palestiinan valtio perustettaisiin koko "Länsirannalle " Jerusalem pääkaupunkinaan. Abbas uskoo koko Israelin kuuluvan palestiinalaisarabeille. Johtamansa Fatah-puolueen tunnuksessa Palestiinan lippu on koko Israelin yllä. Abbasin mielestä Israelilla ei ole moraalista oikeutta olla olemassa. Siksi hän kieltäytyy hyväksymästä Israelia juutalaisena valtiona. Valitettavasti tähän näkökulmaan on myös Oslon sopimuksen jälkeinen sukupolvi kasvatettu – sukupolvi joka on syntynyt sen jälkeen, kun palestiinalaishallinto otti haltuunsa koulutustehtävän vuonna 1993.

Netanyahu sanoo, että johtaja on valittu siksi, että hän tekisi vaikeita päätöksiä, mutta asia ei välttämättä ole niin. Johtaja valitaan tekemään oikeita päätöksiä ja päätöksiä, jotka palvelevat ihmisten etuja. Sekä Netanyahun että Kerryn on mietittävä, onko oikea päätös heittää juutalaiset ulos ikivanhasta kotimaastaan, onko oikea päätös antaa pois Temppelivuori, onko oikea päätös tuoda raskaasti aseistetut terroristiryhmät kymmenen kilometrin säteelle Israelin tärkeimmistä asutuskeskuksista, ja onko oikea päätös toimia tällä tavalla samaan aikaan kun palestiinalaishallinto jatkaa toimintaansa heikentääkseen Israelin olemassaoloa rajoista huolimatta. Palveleeko tämä ihmisten etuja?

Livnin väite siitä, että neuvottelut antavat Israelille kansainvälisen oikeudellisuuden on valhe viimeisen 20 vuoden historian perusteella. Vuoden 1993 Oslon sopimuksesta lähtien Israel ja palestiinalaishallinto ovat neuvotelleet lähes jatkuvasti. Tänä aikana Israel on joutunut yhä enemmän eristyksiin kansainvälisesti YK:n päätöslauselmien kautta, vääristeltyjen ihmisoikeusraporttien kautta, diplomaattisen ja poliittisen manipuloinnin kautta, akateemisten ja taloudellisten boikottien kautta ja kasvavan antisemitismin ja antisionismin kautta.

Itse asiassa samana ajanjaksona, jona Israel on tehnyt ennennäkemättömiä myönnytyksiä kuten alueiden pois antamista, omien kansalaisten kiskomista pois asuinalueiltaan, raketti-iskujen sallimista omiin kaupunkeihinsa ja terroristien ja murhaajien vapauttamista, on nähty Israelin ennennäkemätöntä eristämistä. Livnin pitäisi pohtia sitä, että jos israelilaiset eivät nouse puolustamaan oikeuksiaan, kukaan muu ei sitä tee. Oikeammin: jos Livni ei puolusta Israelin oikeuksia, hän vaikeuttaa myös erittäin paljon muiden Israelin tukijoiden mahdollisuuksia tehdä niin.

Jos Netanyahu tahtoo tehdä vaikean päätöksen, hänen olisi hylättävä Kerryn ehdotus. Se voisi lisätä kansainvälistä eristyneisyyttä, mutta se ei olisi vain kovin päätös, minkä hän voisi tehdä vaan se olisi myös oikea päätös. Ajatus siitä, että Palestiinan valtion perustaminen johtaisi rauhaan, on illuusio – nykytilanne ei anna sellaiselle ajatukselle tukea. Se on vain turha toivo ja toiveajattelua. Ja illuusioiden ei pitäisi säädellä kohtalokkaita poliittisia päätöksiä.
Avatar
Annukka
 
Viestit: 3288
Liittynyt: 24.11.2013 21:34

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja Tiina » 10.01.2014 21:06

No, e on ainakin varmaa, rettä Israel ja sen johtajat tarvitsevat kaikkien uskovien rukouksia, heidän käsiensä ylhäällä pitämistä, että asiat menisivät oikein. Mitä Jumala välistä sallinrrkin, kyllä hän vie kansansa voitoon itsenä ja lupaustensa tahden.Rukoillaan viel ä erikoisesti nuorison puolesta, sillä sen on lännen tapaan mennyt pitkällepuukkojunkkari tasolle, viinan juontiin ja jopa pornografiaan, sanotii tässä äskettäin telkussa ja perättiin oikeaa kasvatsta lstentarhasta lähtien. Tulisipa muotiin se vanhempi kasvatus, jossa lapsille asetettiin rajat..nitä ne tatvitsevat....OI, Herraq heätä nuoriso Suomrn ja Israelin....tee heistä tukijalkoja ja kansalleen ja maalleen.
MUtta tällä hetkellä johdata noista ns .rauhaneuvotteluja molemmille osapuolille parhaaksi.
Muuten, ent. p--ministeri Olert oli sanonut, ett- vain tomppeli ei tee nyt rahaa.
Oliko hän itse ja Barak myö tomppeleita kun he EIVÄT tehneet rauhaa????????? Olmert lupasi melkein maat ja taivaat ja tulos oli???????
Joten pidetään kkäsiämme usein risistissä ja rukousta ylöpäin erkoisesti taa ensi viikon alkupäiviin kai..
Virrat taputtakoot käsiänsä, vuoret yhtykööt riemuhuutoon Herran edessä, sillä hän tulee tuomitsemaan mata. Hän tuomitsee manpiirin vanhurskati ja kansat oikeuden mukaan
Ps.98:8-9 :)
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja rine » 17.01.2014 10:51

Muistetaan rukouksin tätä rauhansopimusneuvottelua, on se niin vaikea ja monisäikeinen, Herra asettuu käymään oikeutta, sanansa mukaan.
Huoli nuorisosta kautta maailman on rukouksissamme, kiitos Jumalan saamme kantaa näitä asioita ja sydämen huokaisuja tiettäväksi, jeesuksen nimessä.
Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat.
Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja Annukka » 23.01.2014 19:36

Suomen Take a Pen

Today at 12:48 PM

From: Israel-rapotti <info@livetsord.se>
Subject: Mitä "solidaarisuuden vuosi Palestiinan kansalle" oikeastaan tarkoittaa?
Date: Thu, 23 Jan 2014 08:23:57 +0000

23. tammikuuta 2014


1. MITÄ "SOLIDAARISUUDEN VUOSI PALESTIINAN KANSALLE" OIKEASTAAN TARKOITTAA?

Viime viikon perjantaina YK julisti "kansainvälisen solidaarisuuden vuoden Palestiinan kansalle" alkaneeksi. Avajaisseremonian puheessaan YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi: "Tästä tulee ratkaiseva vuosi kahden valtion ratkaisun saavuttamiseksi, vuonna 1967 alkaneen miehityksen lopettamiseksi ja itsenäisen, elinvoimaisen Palestiinan valtion luomiseksi, joka elää rauhassa ja turvallisuudessa Israelin valtion kanssa..." YK vietti myös yksivuotisjuhlaa sen kunniaksi, että "Palestiina" oli vuosi sitten tunnustettu YK:n tarkkailijavaltioksi.

Solidaarisuusvuoden yhteydessä YK edistää kansainvälistä tietoisuutta rauhansopimuksen esteistä kuten "siirtokunnista, Jerusalemista, Gazan saarrosta ja humanitaarisesta tilanteesta miehitetyllä palestiinalaisalueella".

Päätös tehdä vuodesta 2014 solidaarisuusvuosi palestiinalaisarabeille tehtiin viime marraskuussa vuosittaisen palestiinalaisten solidaarisuuspäivän yhteydessä. Vuoden tukijatahona on palestiinalaiskansan luovuttamattomia oikeuksia puolustava YK-komitea. Tuossa samassa YK:n istunnossa hyväksyttiin myös kuusi päätöslauselmaa Israelia vastaan.

Vastauksena Ban Ki-moonin puheeseen viime perjantaina Israelin YK-suurlähettiläs Ron Prosor esitti muutamia hyvin teräviä ja osuvia huomautuksia: "YK:ta käytetään palestiinalaispropagandan välineenä... YK tarjoaa lavan palestiinalaisten materiaalille, jota se tuottaa mediaa varten. Samalla kun palestiinalaiset etsivät YK:n taholta solidaarisuutta, he jatkavat kokonaisen sukupolven kouluttamista vihaamaan Israelia ja kieltävät juutalaiskansan yhteyden omaan kotimaahansa."

Kommentti:
YK on tuskin enää korjattavissa mitä tulee sen suhtautumiseen Israeliin. Tilanne on mennyt niin pitkälle, että kukaan, joka haluaa säilyttää uskottavuutensa, ei voi viitata YK:hon tai mainita sen päätöslauselmia koskien Israelia ja palestiinalaishallintoa. Tämä ei johdu siitä, etteikö YK:ssa olisi ihmisiä ja kansoja, jotka todella haluavat tehdä tästä maailmasta paremman, vaan siitä, että vastakkaiseen suuntaan on vetämässä liian monta poliittista motiivia ja liian vahvoja voimia.

Mitä tulee Israeliin liittyviin asioihin, YK:ssa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi maita, jotka haluaisivat taistella 56 muslimimaata ja niiden liittolaisia vastaan, jotka yhdessä muodostavat suuren enemmistön kaikista YK:n jäsenmaista. Vaikka Israelilla on samat arvot kuin läntisellä maailmalla, se ei ole lännelle tarpeeksi tärkeä. Tästä syystä Israel on nyt kääntymässä Aasiaan päin löytääkseen uusia liittolaisia ja yhteistyöalueita. Jos Eurooppa menettää Israelin, sillä on syyttäminen vain itseään.

Kuvottavaa tässä kaikessa on se, että hyväksyessään YK:n propagandajuonen palestiinalaishallinnon kanssa länsimaat nielevät myrkkypillerin. "Solidaarisuuden vuosi Palestiinan kansalle" merkitsee solidaarisuutta korruptoituneelle hallinnolle, solidaarisuutta vihalle ja kiihotukselle, solidaarisuutta terrorismin tukijoille, solidaarisuutta sananvapauden tukahduttamiselle, solidaarisuutta vähemmistöjen ja erityisesti kristittyjen vainolle, solidaarisuutta rasistiselle hallinnolle joka haluaa puhdistaa Juudean ja Samarian juutalaisista ja solidaarisuutta hallinnolle, joka on tehnyt valheesta ja huijaamisesta diplomatiansa pilarin. Tähänkö Eurooppa haluaa samaistua?

Myös kielenkäyttö, jota YK jatkuvasti käyttää puhuessaan Israelista, on samalla tavalla yksipuolista ja puolueellista. Historiallisten tosiasioiden vastaisesti Juudeaan ja Samariaan (Länsiranta) viitataan aina "miehitettyinä" ja siirtokuntiin "laittomina kansainvälisen lain mukaisesti". Kun tätä on toistettu tuhansia kertoja vuosien aikana, ihmiset ovat alkaneet uskoa sen olevan totta, ja ainakin länsimaiset poliitikot ja media ovat ehdottomasti hyväksyneet sen. Mutta jos sanotaan näin, silloin otetaan yksi mahdollisista kansainvälisen lain tulkinnoista ja tehdään siitä ainoa oikea. Eikä se ole edes tulkinta, jolla olisi parhaat perustelut. Olisi mahdollista esittää, kansainvälisen lain tukemana, paljon paremmat todisteet väitteelle, että Israel on se osapuoli, jolla on vahvin oikeus näihin alueisiin. Tämä väite on esitettykin: esimerkiksi Eugene Rostow, joka oli yksi kuuluisan YK:n päätöslauselma 242:n laatijoista (ks. Välähdys historiaan alla), on tehnyt niin.

YK:ssa palestiinalaisia on vuosikausia suosittu, ja Israelia on syrjitty – ja syrjitään edelleen. Vuosittain vietetään solidaarisuuspäivää palestiinalaisarabeille – ja tänä vuonna siis kokonaista vuotta. YK:ssa on pysyviä komiteoita, joiden tehtävänä on raportoida niin sanotuista Israelin rikkomuksista. Israel on se maa, jonka YK:n yleiskokous on tuominnut kaikkein useimmin. Ja Israel on edelleen ainut jäsenmaa, joka ei voi istua turvallisuusneuvostossa.

Sitten kun YK perustaa solidaarisuuspäivän Israelille ja julistaa solidaarisuusvuoden juutalaisille; kun YK perustaa komiteoita kartoittamaan palestiinalaishallinnon kiihotusta, terrorismintukemista, ihmisoikeuksien rikkomuksia ja korruptiota; kun YK aloittaa puheita viittaamalla juutalaisten luovuttamattomiin oikeuksiin muinaiseen kotimaahansa; ja kun juutalaisten taloja Juudeassa ja Samariassa kohdellaan samalla tavalla kuin palestiinalaisarabien taloja samalla alueella – silloin YK on saanut uskottavuutensa takaisin. Kauniita unia!


2. KANADAN PÄÄMINISTERI

Tunnettu Israelin ystävä, Kanadan pääministeri Stephen Harper piti maanantaina huomionarvoisen puheen Israelin parlamentissa knessetissä. Ohessa on otteita puheesta, joka sisälsi hyvin syvällisiä toteamuksia:

"Kanada tukee Israelia pohjimmiltaan siksi, että on oikein tehdä niin. Tämä on hyvin kanadalainen piirre: tehdä jotakin vain siitä ainoasta syystä, että se on oikein, vaikkei itselle tulisi siitä mitään välitöntä palkkiota tai aiheutuisi uhkaa.

Israel on todellakin ainut maa Lähi-idässä, joka on kauan sitten ankkuroitunut vapauden, demokratian ja laillisuusperiaatteen ihanteisiin. Eivätkä ne ole pelkkiä käsitteitä. Ne ovat asioita, jotka ovat aikojen kuluessa ja kaikista vastoinkäymisistä huolimatta osoittautuneet yhä uudelleen ainoaksi pohjaksi, jolla ihmisoikeudet, poliittinen vakaus ja taloudellinen vauraus voivat kukoistaa.

Joko me puolustamme arvojamme ja etujamme täällä Israelissa ja puolustamme vapaan, demokraattisen ja erityisellä tavalla juutalaisen valtion olemassaolon oikeutta – tai arvojemme ja etujemme luisuminen ja perääntyminen maailmassa alkaa.

Me kieltäydymme erottamasta Israelia kritiikin maalitauluksi kansainvälisellä areenalla. Ystävät, ymmärrän että kun on yksi yksinäinen juutalaisvaltio ja laumoittain muita, diplomatian maailmassa on aivan liian helppoa "liittyä joukkoon jotta tulee toimeen kaikkien kanssa" ja kritisoida Israelia. Mutta tuollainen "joukkoon liittyminen jotta tulee toimeen kaikkien kanssa" ei ole "tasapainoinen" lähestymistapa, ei myöskään "hienostunut". Se on yksinkertaisesti heikkoa ja väärin.

Kaikkein häpeällisintä on se, että jotkut kutsuvat avoimesti Israelia apartheid-valtioksi. Ajatellaanpa tuota toteamusta. Ajatelkaa sen kieroutunutta logiikkaa ja sulaa ilkeyttä sen takana. Valtio, jonka perustana on vapaus, demokratia ja laillisuusperiaate ja joka perustettiin, jotta juutalaiset voivat kukoistaa juutalaisina ja etsiä suojaa pahimmalta rasistiselta kokeilulta historiassa. Tämä valtio siis tuomitaan, ja se tuomitaan naamioidulla antirasistisella kielenkäytöllä. Ystävät, se on kuvottavaa...

Niinä 65 vuotena jolloin nykyaikainen Israel on ollut valtio, israelilaiset ovat saaneet kestää jatkuvia hyökkäyksiä ja panettelua, eivätkä ole koskaan kokeneet päivääkään todellista rauhaa. Ja me ymmärrämme, me kanadalaiset ymmärrämme, että israelilaiset elävät tämän mahdottoman yhtälön kanssa. Jos toimitte puolustaaksenne itseänne, saatte kerta toisensa jälkeen osaksenne laajaa paheksuntaa. Mutta jos ette toimi, te itse kärsitte toimimattomuutenne seuraukset. Ja se seuraus olisi lopullinen, teidän tuhoutumisenne."

Kommentti:
On niin harvinaista kuulla tämänkaltaista moraalista selkeyttä kansainvälisiltä poliitikoilta Israelin suhteen, että se melkein herkistää. Avatkoon Harperin urhea asenne ovia monille muille hänen jälkeensä! Hän on osoittanut, että voidaan mennä vastavirtaan.


3. LYHYESTI

Israelissa on viime päivinä koettu lisää rakettihyökkäyksiä Gazasta. Etelä-Israelissa niiden koulujen lapset, joita ei ole varustettu ohjushyökkäyksiä varten, ovat pysytelleet kotona viime päivinä. Maanantaina eteläisraelilaiseen Eilatin lomakaupunkiin ammuttiin kaksi ohjusta Siinailta. Israelin ilmavoimat iski yhteistyössä turvallisuusjoukkojen kanssa Gazaan tiistai-iltana ja eliminoi terroristi Ahmed Zaaneenin. Hän edusti Palestiinan vapautuksen kansanrintamaa, joka muiden terroritekojen lisäksi oli järjestämässä raketti-iskuja Israeliin entisen pääministeri Ariel Sharonin hautajaisten aikana.

Australian ulkoministeri Julie Bishop osoitti harvinaista tukea Israelille sanoessaan Times of Israelin haastattelussa, että useimmat kansainvälisen yhteisön jäsenet tekevät väärin puhuessaan juutalaisista siirtokunnista Juudeassa ja Samariassa "laittomina". Kun Bishopilta kysyttiin onko hän samaa vai eri mieltä tuon lähes yksimielisen yleisnäkemyksen kanssa, että Israelin siirtokunnat vuoden 1967 linjojen ulkopuolella ovat laittomia kansainvälisen lain perusteella, hän vastasi: "Haluaisin nähdä mikä kansainvälinen laki on julistanut ne laittomiksi." "En usko, että auttaa tuomita siirtokunta-asiaa etukäteen, jos haluaa saada aikaan neuvottelutuloksen. Toiminnan arvioiminen sotarikokseksi ei todennäköisesti synnytä neuvotteluratkaisua", hän sanoi. Bishop tuomitsi länsimaiden ja kansalaisyhteiskunnan painostuksen Israelia kohtaan, samoin boikoteilla uhkaamisen. Hän kutsui painostusta kohtuuttomaksi. Bishop tuomitsi myös ankarasti maailmanlaajuisen Israelin-vastaisen BDS-liikkeen (boikotit, sijoitusten poisvetäminen ja talouspakotteet), kutsuen sitä antisemitistiseksi ja tekopyhäksi.


4. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 1991

Eugene Rostow oli Yhdysvaltain poliittisten asiain apulaisulkoministerinä vuosina 1961-1969, ja hän oli yksi vuonna 1967 hyväksytyn YK:n päätöslauselman 242 laatijoista.

Hän kirjoittaa artikkelin The New Republic -lehteen 1991. Siinä hän vastustaa harhakäsitystä, että päätöslauselma 242 ja sen seuraaja 338 olisivat epäselviä. "Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta", hän sanoo. Rostow jatkaa, että päätöslauselma 242 sallii Israelin hallinnoida alueita kunnes rauhansopimus solmitaan. Osana sellaista sopimusta Israelin pitäisi lähteä tietyiltä alueilta, jotka se valloitti 1967: näihin kuuluivat Siinai, Gaza, Länsiranta ja Golanin kukkulat. Vetäytymisen jälkeen Israelilla pitäisi olla turvalliset rajat. Oli selvää, että Vihreä linja ei ollut sellainen raja. Viitaten Israelin vetäytymiseen Siinailta Rostow kirjoittaa: "Se tuskin hämmästyttää, että joidenkin israelilaisten mielestä tuollainen [alueiden siirto takaisin egyptiläisille] täyttää päätöslauselma 242:n alueelliset vaatimukset." Vuonna 2005 Israel lähti myös Gazasta.


Copyright © 2014 Livets Ord, All rights reserved.
Avatar
Annukka
 
Viestit: 3288
Liittynyt: 24.11.2013 21:34

Re: Israel update

ViestiKirjoittaja rine » 24.01.2014 17:56

2. KANADAN PÄÄMINISTERI

Tunnettu Israelin ystävä, Kanadan pääministeri Stephen Harper piti maanantaina huomionarvoisen puheen Israelin parlamentissa knessetissä. Ohessa on otteita puheesta, joka sisälsi hyvin syvällisiä toteamuksia:

"Kanada tukee Israelia pohjimmiltaan siksi, että on oikein tehdä niin. Tämä on hyvin kanadalainen piirre: tehdä jotakin vain siitä ainoasta syystä, että se on oikein, vaikkei itselle tulisi siitä mitään välitöntä palkkiota tai aiheutuisi uhkaa.

Israel on todellakin ainut maa Lähi-idässä, joka on kauan sitten ankkuroitunut vapauden, demokratian ja laillisuusperiaatteen ihanteisiin. Eivätkä ne ole pelkkiä käsitteitä. Ne ovat asioita, jotka ovat aikojen kuluessa ja kaikista vastoinkäymisistä huolimatta osoittautuneet yhä uudelleen ainoaksi pohjaksi, jolla ihmisoikeudet, poliittinen vakaus ja taloudellinen vauraus voivat kukoistaa.

Joko me puolustamme arvojamme ja etujamme täällä Israelissa ja puolustamme vapaan, demokraattisen ja erityisellä tavalla juutalaisen valtion olemassaolon oikeutta – tai arvojemme ja etujemme luisuminen ja perääntyminen maailmassa alkaa.

Me kieltäydymme erottamasta Israelia kritiikin maalitauluksi kansainvälisellä areenalla. Ystävät, ymmärrän että kun on yksi yksinäinen juutalaisvaltio ja laumoittain muita, diplomatian maailmassa on aivan liian helppoa "liittyä joukkoon jotta tulee toimeen kaikkien kanssa" ja kritisoida Israelia. Mutta tuollainen "joukkoon liittyminen jotta tulee toimeen kaikkien kanssa" ei ole "tasapainoinen" lähestymistapa, ei myöskään "hienostunut". Se on yksinkertaisesti heikkoa ja väärin.

Kaikkein häpeällisintä on se, että jotkut kutsuvat avoimesti Israelia apartheid-valtioksi. Ajatellaanpa tuota toteamusta. Ajatelkaa sen kieroutunutta logiikkaa ja sulaa ilkeyttä sen takana. Valtio, jonka perustana on vapaus, demokratia ja laillisuusperiaate ja joka perustettiin, jotta juutalaiset voivat kukoistaa juutalaisina ja etsiä suojaa pahimmalta rasistiselta kokeilulta historiassa. Tämä valtio siis tuomitaan, ja se tuomitaan naamioidulla antirasistisella kielenkäytöllä. Ystävät, se on kuvottavaa...

Niinä 65 vuotena jolloin nykyaikainen Israel on ollut valtio, israelilaiset ovat saaneet kestää jatkuvia hyökkäyksiä ja panettelua, eivätkä ole koskaan kokeneet päivääkään todellista rauhaa. Ja me ymmärrämme, me kanadalaiset ymmärrämme, että israelilaiset elävät tämän mahdottoman yhtälön kanssa. Jos toimitte puolustaaksenne itseänne, saatte kerta toisensa jälkeen osaksenne laajaa paheksuntaa. Mutta jos ette toimi, te itse kärsitte toimimattomuutenne seuraukset. Ja se seuraus olisi lopullinen, teidän tuhoutumisenne."

Kommentti:
On niin harvinaista kuulla tämänkaltaista moraalista selkeyttä kansainvälisiltä poliitikoilta Israelin suhteen, että se melkein herkistää. Avatkoon Harperin urhea asenne ovia monille muille hänen jälkeensä! Hän on osoittanut, että voidaan mennä vastavirtaan.

Tämä puhutteli myös minua, sekä-> "
liittyä joukkoon jotta tulee toimeen kaikkien kanssa"
tähän olen törmännyt arkielämässäkin, kuinka helppo on mennä joukon mukana ja
olla taputeltavana, vaikka tietää tekevänsä väärin ja pitäisi oikaista asioita.
YK on mielestäni suurin eksytys ja humpuuki..........
Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09


Seuraava

Paluu Israel uutisia

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron