tuumis

Helmikuu

Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 01.02.2014 10:19

Herätys

Heräjä sinä joka nukut aikaa enää......puoli tuntia.
Terveisiä täältä Ilomantsista josta teitä herättelen ja tuo aika on mussukalle asetettu :D Sovimme että puoli yhdeksän herättelen aamupalalle , vielä nukkuu niin ihanan sikeesti että on harmi kohta herättää noin levollisesta unesta mutta sit jää ilman katettua aamiaista js se vasta harmi olisikin.....tarkoitus lähteä potkukelkalla kirkonkylälle yms suuniteltu .

Ajattelin kuknka harmi on nukkuvia ihmisiä tänä aikana herätellä kun ovat niin makeilevassa unessa, mutta katettu juhlapöytä Taivaassa odottaa ja kun ovet sulkeutuu niin herätys on karmea. Niinpä emme voi emmekä saa olla vaiti maksoi mitä maksoi......
Jerusalemin tähden en voi olla vaiti! Luin äsken Erja Kalpion kirjettä ja siinä oli tuo Raamatun kohta, hän kertoi että tämä vuosi tuo paljon tapahtumia jotka kysyvät meiltä itsekultakin ratkaisuja ja etenkin seisommeko rukoillen Israelin rinnalla. Tosi puhutteleva oli kirje ja yritän myöhemmin tuoda siitä otteita.

Helmikuu alkanut ja heleätä helluntaita toivotan jokaiselle lukijalle sydämen kera ♡

Olkaa aina innokkaita herättäjiä!
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1266
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja riitu » 01.02.2014 11:57

"On meillä aarre verraton,
se kalliimpi on kultaa.
Myös jalokivi kallein on
sen rinnalla vain multaa.
Näin suuren lahjan taivaasta
me saimme omaksemme,
sanansa Herra Jumala
kun antoi aarteeksemme."

Hyvää huomenta. Muistan tämän virren jo koulun alaluokilta. Siinä puhutaan aarteesta mikä on kaullisarvoisempaa kuin kulta. Myös Jumalan Valtakuntaa on verrattu aarteeseen, tai kallisarvoiseen helmeen.

Matt 13:44-46
44. "Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; ja siitä iloissaan hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon.
45. Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kalliita helmiä,
46. ja löydettyään yhden kallisarvoisen helmen hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen. "

Meju yritti herätellä meitä, ja niin teki myös koiramme tänä aamuna, mutta millään en jaksanut nousta.
Sanoinkin sille, että "voi ei, mene nukkumaan" ja niinhän se uskollinen koira teki, meni vielä nukkumaan.
Mutta minä näin vielä unta siitä että olin nukkunut liian pitkään ja tuli kiire kun kello näytti jo puolta päivää. Sitten unessa herätin vielä miehenikin, että nouse jo ylös, nyt tulee kiire. Minun pitää joutua Tupperware iltapäivään, ja vielä olisi vaikka mitä tekemistä ennen sitä. (Miniä on sellaisen tänään järjestänyt, ja lupasin mennä sinne, ihan oikeasti) No kun heräsin kello oli vähän yli kahdeksan, helpotus, ei olekkaan minnekään mitään kiirettä.

http://evl.fi/Virsikirja.nsf/8caa1d618c ... 57006d322e

Siunattua Helmikuuta
Avatar
riitu
 
Viestit: 72
Liittynyt: 24.12.2013 22:54

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 01.02.2014 12:52

Lumisadetta runsain mitoin, työnsin jo polkuja pihalle, mies sitten kolailee tarkan siistiksi reunat.
Kävin jo äidille kaupassa, pian imurin tempaisen ja pölyt saavat kyytiä.
Meju toivotteli helluntaiterveiset, ihan tarkistin onko se vielä entisellä paikallaan 50 pvä pääsiäisestä..sieltä se vielä löytyi ;)
Helluntain kokemusta tarvitsemme jokainen päivittäin, tuskin matka uskovana olisi mahdollistakaan,
ilman Jumalan kolmatta persoonaa Pyhää Henkeä. Uskovien ei tulisi koskaan lakata siunaamasta Israelia ja Juutalaista kansaa.
Kaikki, joissa henki on, ylistäkää Herraa! Halleluja!

Alla linkki haastattelussa erja kalpio:
http://www.youtube.com/watch?v=G9h5B4Tmsso

http://www.uusielama.net/images/ue1_14.pdf
Avatar
rine
 
Viestit: 1692
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja eva » 01.02.2014 19:33

Helmikuu on tullut.
Tulleet valkohanget.
Pakkasherra nurkissa
jo paukuttaa.
Kaikki, jotka elää,
unestansa herää,
suksin, kelkoin
hangelle jo kiiruhtaa.
Tämä koululaulu tuli mieleen tuosta Mejun jutusta. Päivä on ollut siivous ja lumenluontipäivä. Sanoin miehelleni, kun lähti lumihommiin:" Jumala loi lumen ja nyt on sinun vuoro."( tämä oli netissä)
"Sillä niin kuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne enää palaja vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän." Jes. 55 :!:
Tänä viikonloppuna on taas paljon puheita ja saarnoja. Kunpa ne saisivat kostuttaa sieluja ja tehdä sen, miksi Jumala on sen tarkoittanut.
Aamulla sain olla leipäihmisenä. Eli leipiä tuli juuri niin monta kuin meidän kadulla on taloja. Saivat yllätyslämpimäiset. Eikö se ennen ollut tapana, että naapuriin viedään lämpimäisiä.
Vielä minulla lumitöitä. Eli aion vaan portaita ja edustaa putsailla. Sitten saunaan ja sen enempää ei tarvitakaan kuin yhteinen iltarukous.
Teille Shabat shalom ja
Avatar
eva
 
Viestit: 523
Liittynyt: 24.11.2013 18:10

Helmikuu toi lumet

ViestiKirjoittaja amanda » 01.02.2014 22:20

Ompa somaa kun puhdas lumipeite on taas maata verhoamassa Päivätkin ovat pidentyneet joten kevättä kohden olemme taas matkalla.
Säätiedoissa sanottiin että luultavasti tulee lauha Hekmikuu. Hyvä niin kunhan lumi pysyisi maassa.

Meillä juhlittiin kolme vuotiaan Rafun synttäreitä, vieraita oli todella paljon ja poika ihan ihmeissään lahjojen paljoudesta.

Hannan kanssa on puheltu puhelimessa ja skypyllä. Ei ole saanut uutta tekstiä Tuumikseen mutta kyllä se vielä avautuu. Minullakin on suunniteilla matka Hämeenlinnaan.
Herra on antanut Hannalle voimaa ja kiitos mieltä. Kiitos rukouksistanne.
Suinausta teille kaikille, Olkaamme turvallisella mielellä Jeesus on luvannut Pyhän henkensä kautta olla kanssamme joka hetki.
AMANDA.
Avatar
amanda
 
Viestit: 335
Liittynyt: 18.12.2013 18:46

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 02.02.2014 09:25

Kaipaus
Sinä kaipaatko täyteyttä hengen sen joka vuotavi uskosta Jeesuksen...

Hilja Aaltosen sanoittama laulu soimaan alkoi mielessäni lukkessani kirjoituksianne, ehkä sanat saamme tänne kokonaan jos joku taas auttaisi. Olen eilisestä asti ollut helluntain tunnelmissa näköjään... :D Oikeesti nauroin ääneen kun tarkistin Rinen kirjoituksen jälkeen että mitä ihmettä höpissyt, ja todellakin heleätä helmikuuta oli tarkoitus toivottaa mut sehän toivotus onkin helluntaille.
Hyvä kun Rine tarkisti onko näin että helluntain paikka muutettu ja tämä taas puhutteli että on tärkeää tutkia Sanaa ja tietää miten on kirjoitettu sillä muuten eksymme .
Oikeesti tarvitsemme tätä helluntain kokemusta päivittäin sillä niin moni on kuivunut uskossaan ja vain narinaa kuuluu kuten kuivuneessa tapahtuu......

Täältä Ilomantsista vielä kirjoittelen mutta puolilta päivin olen jo kotosalla ja laatuaika mussukan kanssa loppuu. Kuusi tuntia yhteensä oltiin altaalla ja kysyhän se pikkasen tsemppausta itseltäni mutta kun lapsi viihtyi niin yritin lillua vedessä koko rahan edestä. Jumalasta kyselee poika paljon ja tullessa kovslla äänellä linjurissa se kysely alkoi " miten Jumala on voinut olla ensiksi" ja " en ole uskontotunnilla siksi kun pitää piirtää Jumala" , joutuuko helvettiin jos kuuntelee rokkia" . Oikeesti nämä kysymykset hän linjurissa kyseli ja vieressä olevat kanssamatkaajat kuunteli keskustelujamme. Olen kamalassa välikädessä kun tästä syntyy kotona ristiriitaa ja olettavat että meikä tuputtaa lapselle uskontoa vaikka asia on niin että lapsi kyselee. Koen että vastaan sen mukaan kuin ymmärrän enkä Jeesusta kiellä linjurissakaan.......Olen selittänyt lapselle että jokainen tekee itse valintansa mihin uskoo ja mummo uskoo Jeesukseen. Saas taas nähdä mitä tästä seuraa.
Mukavaa meillä on ollut, eilen potkurit lainasimme ja kävimme kirkonkylällä, sieltä ostimme jääkiekkomailan, kiekkoja, pipon yms pientä , kävimme baarissa tankkauksella ja matka jatkui.....Muistot mukavat jää ja uskon että poika muistaa aikuisenakin reissumme mutta myös juttumme.

Hannalle terveisiä helmikuiset ja etenkin täyteyttä hengen sen.....♡ Hyvä kun Amanda pääsee käymään pian Hannan luona ja saatte rupatella ihan livenä. Tärkeää on myös käymiset täälläkin ja näin pysymme ns. kartalla missä kukin menee ja mitä kuuluu.

Eva kertoi leipäihmisenä olosta, eli leivotko itse leivät ja viet niitä naapureillesi? Ollappa evan naapurina ....tosin saame hänen jakamaa leipää melki päivittäin sillä eva on uskollisesti kirjoitellut täällä.

Riitu toi tuon tärkeän HELMI sanan jota on vertauksessa käutetty taivastenvaltakuntaa. Mekin muistamme nyt tämän valtakunnan helmikuusta ja ollaan kertomassa tästä valtavasta sanomasta helluntain voitelussa.
Mitäs osti riitu tupperin kutsuilta? Nuo kutsut on sellaisia että usein tulee uusia kasvotuttuja ja muutamiin tutustuu lähemminkin, aikoinaan kävin monissa kutsuissa mutta nyt täällä päin niitä ei ole ollut.

Rine toi tuon Erja Kalpion linkin toivottavasti moni katsoi ja etenkin kuunteli ja sitten tarkistaa Raamatusta onko näin......Rukoillaan Israelin puolest ja seisotaan rinnalla vaikka se tulee maksamaan....
Kysytkö palvelus hintaa....

Johan tässä juttua virisikin poukkoillen aiheesta toiseen. :o
Kohta aamupalalle ja kotia kohti......, ystävät muistetaan että kohta ollaan perillä vielä vähän aikaa ja lyhyt matka sittenkin.....♡♥♡
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1266
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 02.02.2014 12:31

Hienoa, kun pääsin tänne taas minäkin, Tiina. Tosin on ollut monenlaista myös läppärini kanssa, välillä oli virusvaara, piti soittaa tietokonemiehellekin.....toistaiseksi taas se asia ohi.
Tämän päivän tunnusana oli psalmista 48, jossa mainitaan, että itätuulella sinä särjet Tarsiksen laivat. Laivoista en kyllä nyt tiedä, muta kova itätuuli on, menee läpi luitten ja ytimien, ja muka pitäisi olla tavalista lämpimämpää, niin kyllä ulkona kylmältä tuntui. Tuullen suunnan itäisi muuttua, sillä on luvattu jopa sateitakin tosi kuivan tammikuun jalkeen. Sitä sadetta pitää rukoilla, myos hengen sadetta!
Loppuviikosta katselin monenlaisia ohjelmia netistä, ja täytyy sanoa etten kaikkea ymmärrä....mutta sanotaaanhan, että koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä hyvää on.
Myös nyt viikonloppuna on tullut turhautumisen tunnetta kuunnellessa noista rauhanneuvotteluista Israelin ja palestiinalaisten välillä, kun tuntuu siltä, että vain Israelia toppuutellaan tekemään myönnytyksiä....mutta toisaaltahan näin oikeastaan Raamattukin sanoo, että Israelista tehdään syntipukki, ja niinpä tehdään, mlkein joka asiaan. Se, että Israel on valittu johonkin tehtävcään ei todella ole tuonut sille etuuksia maallisessa mielessä. Ihmekös se, jos juutalaiset sanovatkin, että valitse, Jumala, välillä joku muu!
Totisestyi, sinun vuoksesi meitä surmataan kaiken päivää, meitä pidetään teuraslampaina. Herää, miksi nukut, Herra? Nouse, älä hylkää iäksi! Psalmista 44.
Nämä sanat sopinevat paitsi rukoukseen Israelin puolesta, myös itsemme ja toinen toisemme puolesta.....Odota Herraa!
Kohta kuuntelen netin kautta jumalanpalveluksen Raamattuopistolta.
Tiina
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Vehnä » 02.02.2014 14:31

meju kirjoitti:Kaipaus
Sinä kaipaatko täyteyttä hengen sen joka vuotavi uskosta Jeesuksen...

Hilja Aaltosen sanoittama laulu soimaan alkoi mielessäni lukkessani kirjoituksianne, ehkä sanat saamme tänne kokonaan jos joku taas auttaisi. Olen eilisestä asti ollut helluntain tunnelmissa näköjään... :D Oikeesti nauroin ääneen kun tarkistin Rinen kirjoituksen jälkeen että mitä ihmettä höpissyt, ja todellakin heleätä helmikuuta oli tarkoitus toivottaa mut sehän toivotus onkin helluntaille.


Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen sen.
Joka tulvailee uskosta Jeesuksen
Joka vuotavi kädestä Mestarin
tyhjän tyhjihin sieluihin?

Tämä siunaus armona annetaan,
Omat ansiot turhuutta, roskaa vaan,
Kiinnä katseesi vuorehen voittoisaan,
Pyhän Golgatan kukkulaan.

Yhden ainoan voit sinä tehdä vaan;
Olla Mestarin edessä polvillaan,
kierrä alttarin sarvihin kädet nuo,
Pyydä: "Avaa jo virran vuo"!

Vaivu alttarin juurehen sellaisnaan,
Kiinnä katseesi kuolevaan Karitsaan.
Siellä löytävi voiman sun henkesi
Joka täyttävi toiveesi.

Kerro Herralle voimasi heikkous,
Hälle syntisen syömmesi saastaisuus.
Muista: heikkojen voimana Kristus on
Hän on auttaja verraton.

Tyhjät astiat Herralta saavat vaan,
Lahjan kalliin, mi vuotavi taivaastaan.
Nardusöljyhän haavoihin lääkkeen tuo
Sielu lähteestä vettä juo.

Hiljaa Henkensä virta nyt aukeaa,
Veren voima jo huuhtoaa, puhdistaa;
Kädet rakkahat arpia kantavat,
Ylivuotaen siunaavat..

http://www.youtube.com/watch?v=97PqQcPVPsY
"Minä olen sinut nimeltä kutsunut."
Avatar
Vehnä
 
Viestit: 188
Liittynyt: 16.12.2013 19:23

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja marja84 » 02.02.2014 22:50

Flunssan mokoma osui viikonloppuuni jo perjantaina töissä... Pöhnässä siis mennään... Röörit tukossa ja niin edelleen...

Muuten ihan jees menee, väsyä pukkaa koko lailla, tästä tukkoisuudestahan tuo taitanee johtuva... Kyllä kuitenkin menen koittamaan töihin, joss työn teosta tulisi jotain... Tosin mittari näytti lämmökseni 37... Että jos yöksi lääkettä ja jumalan apua koittaisi ja sitten aamulla tunnustelisi miten siellä töissä jaksaisi vai nostaako kuumeen puolle...

Sängyn puolelle tästä jos alkaisi kömpiä...

Hyvää yötä ja olkaa siunatut.
Keinuu tuulessa hiljalleen,lapseni pieni ja suloinen.
Kanssa enkelin etsiä saa, unta onnen rauhaisaa.

Helmassa tuulen pauhinan, unen saa hän rauhaisan.
Peittona siipi enkelin on lämmin, hento ja sortumaton.

-Marja- :)
Avatar
marja84
 
Viestit: 124
Liittynyt: 26.11.2013 15:13

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 03.02.2014 10:55

Keventäjät
Pankaa siis pois kaikki mikä painaaHeb 12:1

Katselin aamu ohjelmaa telkkarista ja tuli taas niin syyllinen olo ........ohjelmassa oli painonpudottaja joka pudottanutkin yli 30 kiloa mutta kuten yleensä ajan kulueaa ote lipsunut ja kilot hiipien takaisin tullut. Nyt hän aloitti elämäntapa muutoksen joka pitäisi olla ainaista ei vain hetken hurahdus. Keventäjät.fi voi seurata elämäntapa muutosta ja sieltä voi lukea lisää hyvistä vinkeistä, en ole vielä sivuilla käynyt kun tuli tästä idea kirjoittamiseen niin sit........, eli sit kun ..... :D tämäkin tuttu veruke miksi emme tee muutoksia elämäämme.
Raamatussa kehoitetaan myös painoja pudottamaan että juoksumme olisi helpompaa ja kuinka syntipaino hidastaa kulkua ja painot vievät yhä alemmas........ Meillä on keventäjä, treenaaja, joka oikea personal treenari tuntien meidän heikkoutemme ja hän tahtoo meidät vahvoiksi hänen kilpardalleen
Hän on Jeesus Kristus ♡ Liitytään koko sydämisesti tähän Jeesus.fi kevennysryhmään päättäen että emme sorru houkutuksiin jotka niin helposti kietoo ja houkuttaa. Keveinä Kristuksessa :idea:

Viikot oikein sujahtaa ja taas maanantai, toivottavasti marjan flunssa hellittänyt eikä tullut pyjamapäivää. Taitaa olla tautista aikaa nyt, eilrn soitin Kuopion ystävälle, hänellä niin kova yskä että ei pitkään voitu rupatella. Lohdutin että hyvä kun nyt ettei ensi kuulla kun matka edessä.Tosin emme koskaan tiedä milloin sairastumme mutta luotamme voimaa saamme sairauden kestämiseenkin vaikka ei aina parannutakkaan .

Vehnä toi laulunsanat jotka lukenut ainakin kolme kertaa tänäänkin ja tuossa on rukous kokonansa. Tyhjä astia koen olevani , kuitenkin luotan että vielä täytetään ihan läikkyväksi minunkin astiani.
Eilen kun tulin kotiin reissulta jumahdin tähän petiin ja tässä oltu olotilassa että ei vaan jaksa innostua mistään. Tarkoitus oli lähteä sauvakävellen hautausmaalle ja vähän ulkoilua mutta just, just sen verran liikuin että parvekkeen oven aukaisin ja pikku koirani pissille laskin. Oikeesti nämä olotilat on kamala kun tahto olisi muttei voimaa toteuttaa, uskon että moni kokenut samaa. Tänään töihin mentävä niin eiköhän tämä keventäjä täältä piristy.
Hannan olotilaa olen usein ajatellut ja kuinka rankkaa on kun liikuntakyky menee yhtäkkiä ja elämänmuutos täydellinen, nämä meikäläisen valitukset hävettää mut ihmisinä olemme tälläisiä unohtavia......

Tiinakin tsempannut ja läpi koetuksen päässyt kirjoittelemaan kuulumisia. Odota Herraa! ,
Vaikean läksyn tiina toi ainakin minulle sillä tuo odottaminen on niin vaikeaa, jopa tuumiksen kirjoittajia odotellut ja kuten ennenkin mielialani vaihtelee että onpas turhauttavaa kirjoitella kun ei toisetkaan, kannattikohan tätä uutta paikkaa laittaa alulle kun ei taida innostusts ollakkaan kuin muutama kirjoitus vaan ilmestyy, eikä lukijoita taida monia liikkua sivuilla, eikä uudet viitsi kirjautuakkaan näin keveään porukkaan :?
Luotan näkyyni tämän foorumin suhteen että odottamisemme ei ole turhaa vaan nyt on muokkaamisen aika ja tullaan voimiemme mukaan ajallamme ja tavallamme pöyhimään kasvualustaa luottaen että Jumalan sanaa kun kylvämme tuumispellolla se varmasti itää ja odotus palkitaan.

Ryhtiliike......just telkkarissa taas siitä keventäjistä ja mainittiin ryhtiliike sana. Eiköhän meikäkin nyt siihen liity näin kuvainnollisesti ja sanon itselleni RYHDISTÄYDY

Heeeeeeeeisssaaaaaan ♥♡♥
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1266
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Seuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron