tuumis

Kesäkuu

Kesäkuu

ViestiKirjoittaja meju » 01.06.2017 07:56

"Tahdon elää tämän päivän rohkeasti"
Tälläinen laulu soi eilen ja tänään herättyäni mielessäni, googlettamalla laulu löytyy ja siinä on hyvät sanat. Kuukaisi vaihhtunut ja varmaan jokainen tahtoo elää rohkeasti jokaisen päivän jonka Herra suo tälläk tulevalla kuukaudella.

Kirjoitus on takkuavaa jolla tarkoitan ettei ole paljon tullut tänne viime aikoina naputeltua mutta aikansa kutakin ja onneksi aina joukossa virkeämpiä jotka pitävät yllä toimintaa. Uskon että vielä tulee uutta intoa.
Retkeillyt olen paöjon eri kohteisiin, tällä viikolla olin Saarilan maatilalla lähiötalon kanssa, eilen Martan kanssa Värtsilässä, tänään Vaivioon ja huomenna Vaivioon taas jne :-) eli eläkeläisen päivät vauhdikkaita sekä vaarallisia tilanteita kuten sanotaan.

Maallakin käyn joslus katsomassa miestäni :-) mutta edelleen en tykkää siellä olla. Meille tulee sunnuntaina uusi koira sellainen 3 vuotias karkeakarvainen saksanseisoka, siinäkin oma tarinansa jonka kerron myöhemmin. Minä saan pitää toisen koiran täällä kaupungissa kaverinani joka hyvä juttu. Tämä on vanha koira niin viihtyy yksin retkienikin ajan, tykkää nukkua paljon.

Tämmöstä täällä vipinää sekä höpinää :-)
Kirjoitelkaa!
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Annukka » 01.06.2017 12:08

Meju, sinun jutustelujasi kaivataan!
Avatar
Annukka
 
Viestit: 3288
Liittynyt: 24.11.2013 21:34

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja rine » 02.06.2017 17:48

Amen! Annukan viestiin :lol:
Avatar
rine
 
Viestit: 1693
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja pappa » 02.06.2017 21:46

Minäkin palailin vaihteeksi retkiltäni Pirkanmaalta ja Keski-Suomesta. Oli mukava tapailla sukua ja tuttavia ja myöskin tehdä sellaisia hommia, joista tykkään. Niin hyvä on kotiin tulla taas, taisi joku aikanaan laulella ja tuntuu pitävän paikkansa.
Väsyttää vaan tuo poissa oleminen, vaikka omalla tavallaan virkistääkin olla uusien ihmisten kanssa tekemisissä. Pari päivää kulunut pitkälti nukkuessa ja päivätorkutkin otin eilen.
Eilen lueskelin mielenkiintoista tilastoa Israelista, asukasmäärien kehityksestä itsenäisyyden ajalta ja myös hengellisestä jakautumisesta. Noita lukuja en kuitenkaan nyt kykene julkistamaan, totean vain, että väkiluku on tietolähteeni mukaan kymmenkertaistunut sitten itsenäistymisen ja nyt Jerusalemissa asuu enemmän väkeä kuin koko maassa vuonna -48.

Kesä vaan antaa odottaa tuloaan, eikä perunamaan laitolla taida olla vielä kiirettä aikoihin. Mahtaako miten lakkiaisissa ja kevään muissa juhlissa olla kotimaan uusi peruna kuinka saatavilla, kun siitä kovin kehuskeltiin maaliskuun lopulla, kun rannikon perunan viljelijöitä haastateltiin.
Avatar
pappa
 
Viestit: 352
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 05.06.2017 16:34

Helle yksillä, kesä kaikilla. Kesää se on jo teilläkin, meillä hellettä taas piisannut. Ennenkuin tasaantuu tavalliseksi helteeksi. ;)

Helluntaita vietimme t äällä siis jo keskiviikkoona, ja paljon oli messiaanista väkeä liikkeellä, paljon nuortaq väkeä lapsineen. Yhteistä ilo uskosta, pioknikkiä, tuttujen tapaamista. Itsekin sain yövieraan, jokohan kerroinkin. Enpä muista.

:D :D Eilinen helluntaipäivä menikin sitten 92 vuotta täyttävän Ilanan kahveilla, Suuren Kuninkaan kaupungissa, katukahvilassa.

Ja kun ei naapurini ole tokkeentunut kutomaan, nin alonpa kutoa punakirjavaa mattoa, jolle on jo paikka tiedossa tuossa olohuonessa jota yleensä vierahuoneekseni sanon.

Ja taidan uskaltautua tilaamaan lipun Suomeen, lomalle, ystäväni. Lean kanssa.Joten täytyypä' phydellä voimia , ett äasiasta tulisi tosi.

Eli toiveita ja unelmia tässä on. JOs Herra suo.
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Lasse » 06.06.2017 16:37

Hei kotiväki :D Aika ja poika on rientänyt rotvallin reunassa kuin pääskysen siivillä.
Juuri kun olimme kotiutuneet kivikylään :o kerrostaloporaaminen alkoi tänään :(
Kivikylän jokavuotinen ihanuus ja kurjuus on katutyöt ilmiöineen josta halutessa saa arvuutella,
kauvanko kestää..
Tänään päätimme lähteä takaisin puukylään työleirille tiätysti siellä meitä odottaa verannan maalaustyöt :)
ja ihahaa luonto ja lintujen vislaamiskuoro.
Maalaustyöt on pitkittyny kylmän ja kostean alkukevään jäljiltä.
Huomiseksi on tiedossa etelään poutaa ja lämmintä.

Päivän sana 1942 Isäni raamatunluku kirja 8 x 6 sm jota hän luki asemasodan aikana sotavuosina syvärillä
6 pvä kesäkuuta " Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Ps23:2

Ympäristötalkoissa olimme viikonloppuna ja oli taas kiva jutella nuorten kanssa.
Monet nuoret ovat kaipaavat vanhempien ihmisten keskustelu yhteyttä rauhanomaisesti.
Heidän päivän puheenaihe oli koulu, itikat, loma ja kaverit, no nythän he ovat harpanneet kesälaitumille.
landelle tai asfalttiviidakkoon.

Meidän puheenaihe maikan kanssa on peltilehmää ajaessa toisten autoilijoiden turhat kiireet ja eteenajot sekä liian lähellä ajamiset.
Kuka liian lähellä ajaa väistän aina bussibysäkille. Tehdään niikuin viisaat ruottalaiset vaikka ollaankin suomalaisia.
Moottoritien kolarit johtuu siitä kun autoilijat ajavat ohituskaistalla satasen vauhtia 3-4 metrin etäisyydellä :o

Pitemmittä puheitta kiitos kirjootuksistanne ja kiitos kaikesta rukousmuistamisesta , Herra on hyvä, kiitos Herralle.
Jumalan siunausta kaikille.

Kukkakuva on Fagervikin ruukkikylästä jossa olimme Maikan viikko sitten virkistymässä.
Kuva

Mummon mökki blogimme..
http://laarum.blogspot.fi/
-
Hänessä oli elämä,
ja elämä oli ihmisten valo
Avatar
Lasse
 
Viestit: 951
Liittynyt: 26.11.2013 21:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja amanda » 07.06.2017 14:21

Aurinkoista alku kesä päivää kaikille. :D Kaikki on kohdallaan kun västäräkki on saapunut, pihamaa saatu siivottua talven jälkeen. :D Poikani innostui poistamaan puista alaoksia jotka roikkuivat ja varjostivat pihaa. Eilen veljen poikani kävi auttamassa oksat pantiin koneella pieniksi, heitettiin pensaiden alle. Ihailen ja nautin valosta ja vihreydestä. Pihassa kukkii pieniä sinisiä kukkia, lemmikki on levinnyt joka koloon. Sama vanha mansikkamaa elää vielä saa nähdä jaksaako tehdä marjaa. :o
Seuraavaksi pitäisi kerätä nokkosiaja koivunlehtiä kuivatan tee tarpeiksil.

Ilolla luin että dina aikoo tulla Suomeen, tulethan Jadin juhliin Tampereelta yksi vapaa paikka autossa JJS...... Elämääni tuovat iloa pikkumussukat , kiitos ja kunnia Jumalalle huolenpidosta. Jumala on sama hamaan vanhuuteen saakka. :)
Avatar
amanda
 
Viestit: 336
Liittynyt: 18.12.2013 18:46

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja rine » 07.06.2017 18:58

Eliina Heinonen
Rakas lähettäjäni!
Maaria Leinonen sanoo yhdessä runossaan:
Kevättä – kevättä – kevättä
helisevät linnut puistossa.
Kevättä – kevättä – kevättä
solisevat räystäsvedet.
Pieni ihminen uittaa
punaista lapasta
kadunvarren lätäkössä.
- Katso miten kaunis laiva!
Tähtisilmät nauravat
tuntemattomalle
ohikulkijalle.
- On se kaunis sanon
ja nielen huulille nousseen:
älähän palelluta käsiäsi.
Kevättä
kevättä
kevättä.
Nyt meillä on kevät. Kadun ja pihan rapakoissa on ihana uittaa kaarnavenettä. Muistan ne lapsuudesta aina tätä runoa lukiessani. Silloin sota-ajan lapsella ei ollut kurahousuja, vaan jostakin äidin vanhasta takista tehty takki, jota ei saanut kastella. Siitä huolimatta tuntui aivan mahtavalle, kun sai uittaa venettä rapakossa. Meidän poikien aikaan on ollut kuravaatteet ja kun rapakot tulivat keväällä, vein heidät sen luokse ja sanoin kummallekin: Istu siinä. He saivat istua ja leikkiä ja nauttia rapakosta - ja minä nautin heidän kanssaan.
Ajattelehan tätä pikkuista lasta, joka uitti lapastaan. Olen kuvitellut, että hän on ollut peukalo pystyssä nähdessään tämän päivän Silja Linen ison laivan – ja tähtisilmät ovat loistaneet. Hän on ehkä kuvitellut ja haaveillut, jos hän olisi kerran vaikka laivassa kapteenina.
Monella lapsella oli nuorena suuret toiveet ja suuret haaveet. Vaikka tämä päivä on niin raaka, että kaikki lapsetkaan eivät voi hyvin. Mutta kuitenkin tämä pikkuinen oli iloinen tähtisilmä. Täti vastasi hänelle: On se kaunis. Ja jätti sanomatta ensimmäisen ajatuksensa: Älähän palelluta käsiäsi. Koska täti on elänyt jo vuosikymmeniä tässä elämässä ja huomannut, että kädet niin helposti palelevat. Tulee suruja, huolia, rahapulaa, työttömyyttä, sairauksia, tuskaa, eroja. Kaikkea, mitä maailmaan mahtuu. Mutta täti osaa nauttia lapsen kanssa: On se kaunis. Ja sitten vielä sanoa: Kevättä, kevättä, kevättä. Hän iloitsee omasta nuoruudestaan, jolloin ei ollut suuria huolia.
Joka kevät luen itselleni tämän runon. Ajattelen omaa nuoruuttani ja omaa elämääni. Sitä, ettei takki saanut kastua rapakossa, piti olla varovainen. Ja niitä asioita, joita on tullut jälkeenpäin elämässä, hyvin monia erilaisia sairauksia, jossa kuitenkin olen tiennyt koko ajan, että Jumala on mukana eikä minulla ole mitään hätää.
Muistan aina 21 vuotta sitten, kun minulta leikattiin munuaissyöpä, lapsenpään kokoinen ja siihen aikaan ainakin suurin Kuopion keskussairaalan historiassa, lääkärit eivät luvanneet toivoa elämän jatkumisesta. Mutta Jumala kosketti ja sen jälkeen joka kerta kun tulee uusi kevät, tulee mieleen Kauko Käyhkön laulu, jossa sanotaan: Tämänkin kevään elämän minulle annoit, silmäni uuden luomisen nähdä saan. Sinulle, elämä, kiitoksen lahjasta annan. Kiitoksen keväästä, jonka taas kokea saan.
Kevättä, kevättä, kevättä Sinulle, rakas lähettäjämme!
Ja myös hyvää kesää!
Tapaamme seuraavaksi elokuussa, toiminnanjohtajamme Ressu (Ulla Saunaluoma) kirjoittaa heinäkuussa. Hänelle ja Kalle Virralle runsasta Jumalan siunausta.
Tulevaa:
Kesäkuussa pidän lomaa. Juhannuksena, aattona ja päivänä, olen puhumassa Oronmyllyllä. Tervetuloa kuuntelemaan! Onko sinulla tiedossa kesäseuroja tai kesäjuhlia, mihin voisin tulla puhumaan? Ja erityisesti syksyksi tarvitsisin lisää töitä. Ota yhteyttä Sisko Vainionkulmaan, puh. 0207 681 611 tai sp.os: julistus@sana.fi. Kiitos!
Rukousta:
- Rukoillaan edelleen Halttusen Ullan puolesta, että Herra koskettaisi parantavalla kädellään.
- Erään äidin puolesta, joka murehtii lasten ja lastenlastensa asioita.
- Yksi lähettäjistä on lähtenyt taivaan kotiin ja tuntuu hyvältä se, että hän on tiennyt, minne hän on menossa. Samoin kuin sinä, kun sinä uskot Jeesukseen. Koska kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen ristin tähden.
- 3-vuotias tyttö, jolla aivoissa syöpä.
Avatar
rine
 
Viestit: 1693
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 08.06.2017 16:36

Amandalle terveisia.....jo ennen niita mainittuja Jadin paiova Tiina on taKaisin Israelissa, jos on Suomeen asti paassyt. Lipputilauksessa netin kautta tuli ongelma, eli jostain syysta tuli kaksi varausta......soittamalla Suomeen Finnairille asia kylla selvisi.
Nyt vain kadet kyynarpaita myoten ristissa, etta voimia matkalle lahtoon siunaantuu.
Teillakin kuulemma helletta, niin meillakin, plus 34, ilmastointi paallakin on on sialla hiki. Mutta aika aikaa kutakin. Tasaantuu se siita.
Kuuntelin Radio Patmoksesta Suomi rukoilee ohjelman. Se on sopiva tauko, jos on sita ennen kaynyt kutomassa, kun on viela viileaa, tuo koppi kun on varsin kuuma. Ja siinahan sitten onkin jo lounasaika samalla. Ja tasatunnein kun viela kuulee STT:n uutiset Suomesta, niin pysyy ajan tasalla siinakin.
Tama olotila vahan omotuinen, odottamista, kun en sitten vuoden 2014 jalkeen ole kaynyt Suomessa enka edes ajatellut matkaa.
Mutta toivossa on hyva elaa.
Meju, haluatko sina lopettaa koko tuumiksen, oltetko vasynyt siihen, kun uutta vakea ei kuulu, entisia niin vahan! No, johdatusta tassakin asiassa tarvitaan. Itse tykkaan kylla lukea taatla kuu;umisianne.
Ehkapa joku viela Tuumista tarvitsee!!!!!!!!! :o :roll: :roll: :roll: :idea: :)
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja meju » 08.06.2017 23:28

Usko
Tuli mieleen eilinen keskustelu retkellä ollessa kun eräs nainen sanoi "turhaan sinä uskot että kuoleman jälkeen elämää on saati Jeesusta", hän on aikasemminkin samaa toistanut minulle. Tuli tosi outo olo siitäkin syystä että hän usein srk.tilaisuuksissa vapaaehtoistyössä esim kahvituksissa yms, luulin että hän on uskossa mutta kuulemma käy sen takia kun haluaa olla tälläisessä mukana. Sanoin että koen olet etsivällä paikalla ja Pyhä Henki vetää sinua näihin tilaisuuksiin missä kirkastetaan Jeesusta niin puhein kuin rakkauden ilmapiiri myös siellä missä PH liikkuu.
Höpö, höpö sanoi hän :(
Usko on koetuksella tälläisissäkin keskusteluissa kuten myös tälläisissä foorumeissakin :-) Tuntuu ettei mitään tapahdu ja minne kaikki häviävätkään kai höpö höpö jutuiksi nämä meidän kirjoitukset noteeraavat.

Tiina kyseli aionko lopettaa yms eeeeen tietenkään hos vaan Herra suo niin eiköhän me pienelläkin laumalla saada pidettyä foorumia yllä. Jotenkin vaan ollut tyhjä tai sanoisko tyhmä olo etten saa kirjoitettua, nyt yritän jotain sepustaa. Hieno juttu että Tiina pääsee reissuun kauas Finlandiaan ihanaaaaa
Meikäkin taas varas Israelin matkan yxkax eläkeläisten retkellä ollessa ja ruokajonossa :-) Anja kertou että oli saanut kyseisen matkan järjestettäväksi ja meikä innoissaan " minun nimi listaan" Nyt kaduttaa kun innostun ja sit vasta järki että milläs maksan hmmmm noh saa sen peruttua vielä :-)

Rinelle tiedoksi että netissä on kirkastusjuhliin ilmottautumiset, yksi oli vasta ilmottautunut, kuka lie innostuja :-)

Maalla olen, tänään tulimme koirulin kanssa ja ollaan vintillä nukkumassa, toinen koira isännän kanssa alakerrassa. Kerroinkin että meillä uusi koira joka aika kauhee :-) Eka kerran koirat tapasivat ja eivät oikein tykänneet tilanteesta niin päätettiin tälleen hissukseen totuuttaa, samassa huoneessa tuskin nukkuisivat vielä. Hupsuahan oli ottaa toinen karvakuono mutta sekin tuli niin nopsaan kun naapurille sitä tarjosivat ja he ei ottaneet niin me jotenkin seottiin......noh koira juttuja tiedossa.

Kello jo noin paljon, täytynee yrittää nukkua muutama tunti ja sit elänä jatkuu hau hau haukkujen kanssa. Kirjoitellaan :-) :-) :-)
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Seuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron