tuumis

Helmikuu

Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 01.02.2017 09:43

"Avaja porttis ovesi, käy Herraa vastaan nöyräsi"

Helmikuulle ovet avattu :D Ykskaks hätkähdin että tuumikseen avattava "ovi" jotta saamme taas alkaa aivan kuin puhtaalta pöydältä. Kiitollisia saadaan olla että vielä foorumissa on kirjoittajia sekä muutama lukijakin. Ollaan sitkiksiä luottaen että samme jatkaa edelleen ja ehkä joku uusikin innostuisi joukkoomme. Totta jos kirjoitan niin epäusko valtaa usen tämän foorumin suhteen mutta ihmisiähän me ollaan ja oikeesti suuri ihme että mettä vielä ainakin kymmenisen jotka ylläpitävät tätä niinkui sovimme aloittaessa että yhteisvoimin.

Flunssassa olen ihan petin omana. Eilen olin srk. tilaisuudessa ja yhtäkkiä alkoi kylmämään, mitään oireita ei muita ja kun kotiin tulin niin kuume alkoi nousta 39, yleensä minulla harvpin kuumetta. Tämäpä taas opetus ettei aamulla tiedä mitä ilta tuo tullessaan, kaik suunitelmat meni mönkään. Onneksi eläkeläisrnä saa sairastaa ilman sairasloma lappusta. Oli se ikävää työssä ollessa kun piti lapun haentaan lähteä kipeänäkin.

Tänään aion pysyä tiiviisti neljän seinän sisällä mitä nyt täällä tuumiksessa välillä ramppaan yms.

Toivon teille paljon juttuja tälle kuukaudelle, sellaisiakin joita vpit kanssamme jakaa.
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1266
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 01.02.2017 20:33

Meju sairastunut lieneekö influenssaa, rankka tauti, se vie voimat ja toipumiseen menee kuukausi.
Taivaallisen isän tiedossa on kaikki sairautemme je suunnitelmamme.
Hankin P.Sartolan kirjan "minä käsken sinua goog".
Kirja on mielenkiintoinen, avartaa ymmärrystä tästä ajasta jossa elämme.
Minulla samat kuviot, työpaikalla vierähtää iso osa, aika kuluu nopeasti
opetellessa pois vanhasta.
Tänään paistoi aurinko ja päivä pidentynyt jo huomattavasti.
Jokunen sana kirjoitettu, olaa siunattuja

http://www.tv7.fi/vod/player/53292/
Avatar
rine
 
Viestit: 1689
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 02.02.2017 22:03

Herätysliikehdintä
Ohjelmasarja tutkii sekä menneiden että nykyisten herätysten tapahtumia, ilmiöitä ja hedelmiä.
Martti Ojares haastattelee vaihtelevia studiovieraita.

http://www.tv7.fi/vod/player/56568/
Avatar
rine
 
Viestit: 1689
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja pappa » 03.02.2017 18:13

"Herätysliikehdintää", mukava sana sisarellani. Tätähän sitä tietysti soisi näkevänsä. Mikähän osa siinä olis itsellä tehtävänä?
Oma liikehdintä lähinnä mökin ja autotallin välillä, mitä nyt silloin tällöin seurakunnnan asioissa juoksemista. Työpaineitten alla jäi omat harrastukset vähän sivuun ja nyt on lupa niitten toteuttaamiseen.
Huomenna lauantaina on seurakunnillamme virkistyspäivä entisille ja nykyisille vastuunkantajille Joensuun Kanervikkolatalossa , johon on tarkoitus suunnata yhdessä puolison kanssa. Tällaista tapahtumaa en muista aiemmin järjestetyn näin laajalle porukalle
Savo-Karjalassa.
Avatar
pappa
 
Viestit: 352
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 03.02.2017 18:26

Vähän aan päästä sitä herätysliikehdintää omalla kpohdallani. sitä ennen yritän nukahtaa ja levätä vähän. Yöllä olisi menpo kentälle tuljoita vastaa, heitä kaksi, sukulaIsnainen Elli plus joku Elma, kaimanikin siis. Olin saunassa, ei parantanut olkapäätäni, sain sen yli satavuotiaan kankaan seinalle taulukoukuilla, mutta se vähänenkin vasaran heilutu.....No ensi sunnuntaina se eka fysioterapia sille, toivon että auttai, mutta pitää ehkä käydä kipupillereitäkin pyytämässä.
Pahimmat jutut saatiin korjatuksi tuossa ns vierashuoneessani, joitakin kauneusvirheita on, osa taitaa jäädäkin, mutta kunhan verhoja löytyy ja tilkkutyö seinälle niin sanoisin, että kelpaa. No ei kyllä vastaa 5 tahden hotellia :mrgreen:

Mutta on siis syytä iloita, ja iloitsemaan Herrassa kuuluu meille aina kehoitus.
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1139
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja meju » 04.02.2017 09:43

Voimaantuminen
"Jotka Herraa odottavat saavat uuden voiman". ( Jesaja 40 )Toivon että saamme kokea tätä voimaantumista mutta ennen sitä usein kokee tyhjentymistä. 5 päivää voimattomana rötköttämyt taudin kourissa ja kokenut monenlaisia olotiloja. Flunssa iski tosi rankkana mutta tänään herättyäni koin kuin uudistumisen elämän ilo palanut ja voimaantumisen tunne jota vaikea selittää, ehkä sellainen kun on voittaja jossain vaikeassa pelissä ja etenkin voittajan puolella.
Oikeesti petissä ollut päivät pitkät, kun yksin kotona niin pitkiäkin päivät, miettinyt heitä jotka liikuntakyvyttömiä, vakavasti sairaita jne kuinka heidän sisäisessään maailmassa käydään monenlaista taistelua että jaksavat luottaa ......niin mihin? Voi heitä joilla ei ole yhteyttä Jeesukseen Kristukseen joka voiman antaja hengelliseen elämään, hän antaa tulevaisuuden ja toivon.

Rine toi hyvän linkin, katsoin tuon Patrick Tiaisen haastattelun ja ihastuin. Taas kävi niin että en ole tykännyt Patrickin puheista ja kääntänyt kanavan aina toiselle mutta nyt oli Martti haastattelemassa ja hänestä tykkään niin katsoin. Eli ohjelman katsottua tykkään kummastakin :lol: . Tässä puhutaan just siitä mitä Jeesus opetti että he,yhtä olisivat. Kuitenkin me hänen seuraajansa jakaantuneet ihmeellisiin karsinoihin jakaen Kristusta vaikkei Hän ole jaettavissa. Ajatteleppas sinä Luterilainen, milloin kävit Helluntalaisten tilaisuudessa tai Vapaakirkollinen Kansanlähetyksen kokouksessa jne. Tunnetko eri seurakunnan sisaria ja veljiä saati liikutko heidän kanssaan. Ehkä et uskalla kun sinut leimataan kuppikuntasi "vaarallinen" leimalla. Noh ei oikeesti ketään leimailla mutta kehoitan etaimään yhteyttä nimenomaa Jeesuksen omien joukosta ja heitä on eri seurakunnissa. Aika tuleva on sellainen ettei oke enään aikaa leikkiä eri karsinoissa vaan meidän pitää olla yhtä, muuten eeme kestä.
Katsokaa se ohjelma ken jaksaa.

Tänään aloitan silleen hissukseen tämän päivän ja nousen sairasvuoteeltani jopa ajattelin petinkin pedata vaihtaen puhtaat lakanat. Sisällä kuitenkin tämän päivän ja ehkä huomenna huruttelemaan taas. Koiruli tulee huomenna pariksi päiväksi tänne joten lenkkikaveri tiedossa. Ensi viikonloppuna ehkä maalle meen, oli tarkoitus eilen mennä mutta parempi toipua kunnolla. Opetus oli taas jHs, suunitelmat meni uusiksi viikon osalta kun tauti yllättäin iski. Tyytyminen osaansa ja sekä tyytyväinen mieli on kuin ainaiset pidot sairaanakin. Tämä on jotain sitä taivaallista opetusta jota vaikea,näin kirjoittaen kertoa.

Olo on kuin prinssessalla :lol: Laitoinkin fb kkiin kuvani prinssessan kruunun kanssa. Tuli mieleen elokuva Kellokosken prinssessa kuinka hänellä oli valtava mielikuvitus mutta sillä hän toi päiviinsä iloa niin itselleen kuin muillekkin. Noh kaikkihan ei ymmär mutta hyvä joskus viettää prinssessa päiviä välittämättä mitä toiset ajattelee, heillä ei ehkä tätä mielikuvituksen arvokasta lahjaa.

Nyt höpöttämästä lakkaan ja meen peilin eteen korjaamaan tätä kruunuani kun tuntuu kallellaan olevan :idea:
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1266
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja rine » 04.02.2017 19:39

Liikehdintää täällä ollut, tuntuu mukavalta tulla kurkkaamaan eritoten kun sanasen elämästänne olette laittaneet.
Papan kohdalla olen ajatellut että olet ollut seurakunnassasi vastuunkantaja, sielujen voittaja, joten herätysliikehdintää
olet tehnyt ja varmaan teetkin, siitä ei voi jäädä eläkkeelle, melkein taitaa olla päinvastoin.
Meju oli evankelista työpaikallaankin ja ihmeellisesti Herra johdattanut sinne eläkeläisten rientoihin, jossa kohtaa
yksinäisiä sekä heitäkin joilla ei ole yhteyttä elävään Jumalaan.

Olen huomannut että nykyisin puhutaan paljon uskovien yhteydestä, että he yhtä olisivat, nuo molemmat laittamani linkit
puhuvat tästä asiasta. Herätysliikehdinnässä minun pitäisi tehdä parannusta, joskaan en koe että voisin lähteä
"työkseni" julistamaan evankeliumia. Mutta jossakin tempauksessa voisin mukana olla.
Koen että työpaikallani on myös etsiviä ihmisiä, joidenkin kanssa olen päässyt keskustelemaan uskostani Jeesukseen.

Minulla oli samat tuntemukset Patrik Tiaisen suhteen kuin mejulla. Minua ärsyttää edestakainen duraselpupu liikehdintä
kokouksissa. Tämä on minun ongelmani, mutta tänään koen että Patrik on voimallinen Jumalan työkalu, sielujen voittaja.
Paljosta jäisi paitsi jos ei häntä kuuntelisi ja voihan pelkästään kuunnella jos se liikehdintä vaivaa. Herra armahda minua.
Olkaa siunattuja
lataus.jpg
lataus.jpg (9.19 KiB) Katsottu 135 kertaa
Avatar
rine
 
Viestit: 1689
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja amanda » 05.02.2017 16:06

Täällä on ollut kivaa ilmaa tasaista pientä pakkasta vähän lunta. Iloa tuottaa että saa nähdä lasten lapsia, eilen oli 6v. synttärit siellä oli lapsi perheitä ja aika moinen hulina. Juhla lasten ehdoilla. :o :lol:

Nyt on lepo päivä, ei ole menoja allakassa. Raamattu opiston Jumalan palveluksessa, oli esillä Mooses, lain antamisen yhteydessä Siinain vuorella, Jumalan Kirkkaus ja suuruus on meille käsittämätön ja ilman veren suojaa emme voi hänen eteensä astua. On ihanaa että saamme Jeesukseen turvautua. Monta kertaa kun vihollinen syyttää sanon; en minä vaan Jeesus.

Tässä kuussa tulee 4v. mieheni kuolemasta, elämä oli vaikeaa. Hänen sairautensa paheni pahenemistaan. Sitten hiljaisuus.... josta olen kyllä nauttinut.
Selkäkipu on sen jälkeen estänyt monet menot, iloitsen kuitenkin että pystyn auton avulla hoitamaan kauppa asiat ym. kodin hoitoon liittyvät touhut. TV7. antaa päivääni sisältöä. Patrik Tiaisen kutsumus on uutta Jumalan työtä, josta iloitsen, rukoilen että hän saa pysyä nöyränä ja uskollisena.
Jatketaan matkaa uskotaan että meistä pidetään huolta. Kirjoittamisiin.. :!: .
Avatar
amanda
 
Viestit: 335
Liittynyt: 18.12.2013 18:46

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja pappa » 05.02.2017 21:42

P. Tiaista en tunne, enkä ole ollut kuulemassa. Miksi hän herättää niin paljon epäilyksiä, sitä kyselen tietämättömänä?
Avatar
pappa
 
Viestit: 352
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Helmikuu

ViestiKirjoittaja Eeva » 06.02.2017 10:17

:) Tervepä teille! :lol: :)
Kyllä nyt on ihmettelemistä minulla. Herätysliikehdintä on kaukana. Olimme mieheni kanssa kylpylässä Virossa. Lähdimme porukan kanssa, joiden kanssa emme ole ennen retkeilleet. Siellä on tuttuja ja puolituttuja. Houkuttelivat ja saivat lähtemään, kun yksi oli saanut avun kipeään olkapäähänsä. Siltä osin oli onni. Hieroja heti mieheltäni kysyi, mitä on tapahtunut ia kysyi vielä, onko käsi puutunut. Osasi sitten oikein käsitellä ja nyt ei pakota. Jospa Tiinakin pääsisi hyvälle hierojalle. :)
Tykkäsin uida ja kaikki jumpat ja hoidot olivat hyviä ja eritoten ruokaa oli 3x päivässä ja se oli hyvää . Yritin oikein lopettaa syömisen, kun vielä jaksaisi syödä. Muuten olisin varmaan uusissa mitoissa. No, enpä olisi uskonut, että tämän ryhmän eläkeläiset (jotkut) halusivat pitää omaa hauskaansa juoman voimalla. Olin todella avuton. Siellä olisi voinut "pitää tarjolla elämän Sanaa". Vain pari kertaa sain sanottua rukouksesta: rukoilin, voisitko rukoilla, enkä Jeesuksesta mitään Nyt tuntuu, että olen ollut liikaa omissa porukoissa ja en ole ollut "maailman" kanssa tekemisissä ja olin kuin h moilanen. Miten te olisitte menetelleet?
:) Sillä aikaa oli SenioriFoorum ja touhusin asiat sillä mallilla, että kerrankin olen poissa. Eihän "sota yhtä miestä kaipaa" ja minun täytyy opetella irrottautumista. Viestejä sain ja soittoyrityksiä ja nyt sitten tarvinnee joillekin selittää. Voi, minua ;) !
Nuoriso oli meillä koko ajan, veivät ja hakivat bussilta. Kyllä oli taas ihana tulla kotiin, kun iltapala valmiina ja kaikki siivottu. Ikkunatkin oli pesty sisältäpäin.
Eilen olin jo kirkossa avustamassa, kun lupasin tulla ja periaate oli vain se, että silloin ainakin olen kotona.
Nyt sitten pitäisi alkaa kuntoiluviikko oppien mukaan ja muutenkin.
Iloa ja valoa päiviinne! Tapaamisiin Tuumistantereilla! :) :D
Tuosta puhelimesta tuli teksti: Sinä neuvot minulle elämän tien;
ylenpalttisesti on iloa sinun kasvojesi edessä, ihanuutta sinun
oikeassa kädessäsi ihanuutta. Ps.16:11
Eeva
 

Seuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron