tuumis

Elokuu

Elokuu

ViestiKirjoittaja meju » 01.08.2016 07:02

Tule kirjoittelemaan!

Tulin uudelleen jotain kirjoittamaan, aamulla varhain kävin oven aukaisemassa elokuulle. Mitä sinulle kuuluu olisi oikeasti mukava lukea jos jaksaisit edes pienen viestin kirjoittaa.

Jesaja puhuu
http://www.kristillinenkirjakauppa.fi/i ... teid=55725
Tämän kirjan kanssa nukuin kirjaimellisesti viime yön ja osan eilistä päivääkin sillä vietin pyjamapäivän. On muuten hyvä kirja joka tukee ja helpottaa oloa. Ai, mitäkö nyt höpäjän noh selitän tarkemmin . Selkäni oireilee ja eilen aamusta se jummiutu niin että eipä tehnyt mieli liikkua joten ilmojenkin suhteen sellainen keli että päätin olla sängyssä melki koko päivän. Jotain tukea selkäni kaipasi niin otin summamutikassa kirjan selkäni alle tueksi joka helpotti oloa. Aamulla katsoin mikä kirja helpotti oloani ja se oli tämä Mirjan käännös Jesajan kirjasta joka on tosi hyvä, avaa kirjoituksia sekä auttaa selkävaivaankin.
Jotenkin koin että alettava tutkimaan Jesajan kirjaa syvällisemmin kun tällä tavalla viestin sain. Olen kertonutkin että koen usein Jumalan puhetta tällä tavalla , niinkuin Isä opettaakin lapsiaan eri tavoin mutta niin että lapsi oivaltaisi opetuksen sekä kehoituksen.
Meidän selkämme ei kestä jollemme saa tukea sekä harjaannuta oikein opein, myös lepo on tarpeen ja saamme kokea kuinka virvoitumme ymmärtäen Jumalan suuruuden, selkä kipeänä nukuin Jumalan sanan päällä. Opetus että voin levätä Jumalan armossa ilman omia suorituksia, joskus ei jaksa edes lukea sanaa mutta silti meitä tuetaan ja etenkin silloin.....

Kaunis päivä tulossa ilman suhteen, lämmintä ainakin eikä pahempia sadepilviä näy. Maa on saanut kostuketta ja vihertää niin kauniisti ruohikko. Mekin saimme Kirkastusjuhlilla kostuketta taivaallista ja taas jaksaa :)
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja pappa » 01.08.2016 20:17

Uskon kirkastusjuhlilla sain olla minäkin täällä kotikylällä. Enpä ole viikonloppuna kerinnyt nettiä aukomaan, kun jo keskiviikosta alkaen sain olla avustelemassa telttakokousjutuissa kätten töillä. Suuni sain pitää suunnilleen kiinni.
La ja su olikin sitten yhtä hulinaa paikallisella kansanopistolla, jossa pidimme perinteiset elojuhlamme. Siellä myös monenlaista pientä järjesteltävää. Meju joskus kertoi, ettei pappa tekemisistään tee numeroa, mutta tässä nyt näitä kertoilen. Jotain jälkiselviteltäviä on vielä odottamassa juhlista.
Tänään ollut luppopäivä näistä kirkollisista jutuista ja olen saanut nauttia omista askareista ulkona ja välillä nautiskellut muutamat vatut tuosta tien varresta.
Avatar
pappa
 
Viestit: 352
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja rine » 01.08.2016 22:36

Kuulumiseni:
Aamusta iloitsin auringonpaisteesta ei tarvinnut kastua ja sai pukeutua kevyemmin.
Pyöräillessä rukoilin ja siunasin, työpaikalla kaksi tapaamista joissa itku vaihtui iloksi.
Illasta kävin uudet lasit ja niihin totuttelen.
Nyt nukkumaan että saa virkeänä herätä.

Kuva
Avatar
rine
 
Viestit: 1693
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja meju » 02.08.2016 17:31

Pam!
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... -liperissa

Tulipa taas mieleen ettei koskaan tiedä milloin menetämme hankkimamme omaisuutemme. Kotoa lähtiessä tämäkään nuori mies ei tiennyt että kohta auto on vaan hiilostunut romukasa, onneksi henki säilyi.
Olimme ruokailemassa kun kuului ihmeellinen mölöys ja mieheni sanoi että olikohan karhu sillä niin outo ääni, hetken päästä aivan kuin olisi ammuttu ja tuumin jospa karhun ampuivat. Sitten alkoi auton hälyt soimaan täysillä niin sanoin että käy katsomassa onko jossain hätä. Mieheni meni tielle kurkkaamaan ja näki auton olevan ilmiliekeissä noin 200 m päässä. Tällä hetkellä on hinausauto hakemassa pois kyseistä romua mitä jäljelle jäi.

Tapahtumaa kerrakseen tänne maalle ja mietin kuinka nopeaan arvokaskin auto tulessa tuhoutuu. Samoin käy kaikelle mitä tässä ajassa haalimme ja tärkeänäkin pidämme jos ne ei tälleen tuhoudu muttemme mitään mukaan saa. Osaammeko varautua luopumiseen .........vai onko näin että sydämemme on aivan kuin kahlittuna maalliseen mammonaan mitä se lienee itsekunkin kohdalla.

Mustikassa käväsimme saaden yhteensä sankollisen, mieheni vei sen entiselle autokuskilleen kun luvannut pitää hänet mustikassa koska oli niin hyvä kuljettaja. Ihana olisi kerätä lahjaksi marjoja ja niin teenkin sikälimikäli ilmat ja selkä suosii. Itselle en tarvitse yhtään sillä viime vuotisiakin on vielä pakkasessa.

Harmi kun papan kirkastusjuhlat on samaan aikaan kun Heinävedellå, muuten vois kummassakin käydä. Kerranhan pappa oli Heinävedellä ja tavattiin Rinen sekä Kuopion ystäväni kanssa, tosin ei tainut silloin srlvitä että Rinehän siinä myös :)

Ääneen nauroin kun ajattelin näkyä jossa Tiina puhelimen kanssa kulkisi etsien niitä ötököitä mitäs ne olikaan nimeltään, pokemoniako vai hmmm.sama se mutta idean tajuatte. Tiina on niin tässä ajassa kiinni että ihan hyvin voisi pelaillakkin :)
Kirkastusjuhlilla tuotiin esille kuinka hyvä on tämä nettijututkin ja ottivat puhujat selfietkin jotka fb :n laittoivat, myös tosi hyvin Kansanraamattuseura hyödyntää facebookkia ilmoittaen sekä kuvia tuoden jne. Tämä netti on mahdollisuus ja kannattaisi käyttää jos suinkin tilaisuus.

Tässäpä tätä tuumiltua tulikin enemmän kuin soveliasta :lol:
Heipat taas elkää olko mieli maas ☆
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja meju » 03.08.2016 09:25

Isä meidän
Huomenta siskot ja veljet ♡ Heräämössä olen eli olotilassa saisko itsensä ylös, ulos ja mökille. Ajattelin kirjoitella hetkisen jos vaikka aivosolut sais jotain kipinän virikkeitä ja tulis intoa aloittaa uusi päivä. Oikeesti minulle on tullut vaikeaksi nämä aamut kun en millään jaksais, ei se väsymystäole vaan sellaista "eipä mikään kiinosta" olotila.
Laitan aikarajan ja nyt se on klo 9 jolloin petit sijattuna sekä matot rullalla, olis tarkoitus lähteä mökille maton pesuun. Eipä mökillä käyty kuin kerran tänä vuonna vaikka aikoinaan viikko tolkulla siellä olin, ei vaan innosta kun on tämä toinen torppa josta kertonutkin. Täällä on plussana sisävessa :P

Aloitin aamuni Isä meidän rukouksella, olen sen pitänyt tärkeänä rukouksena koska Jeesus sen opetti, se sisältää kaiken. Todellakin meillä on sama isä ja näin olemme kaikki sisaruksia.

Tuli mieleeni kuinka eksytyksiä on liikkeellä ja oltava tosi varovainen sekä suojautua aamusta rukouksin Jeesuksen veren suojaan. Minäkin olen tosi utelias ja sit kun innostun niin se on menoa. Fb ssä olen seurannut Jouko Pihon kirjoituksia, hänellä hyviä Israelin juttuja, lainasin hänen kirjanssakkin. Nyt kuitenkin hämmennyin kun srlvisi että hän opettaa jotain universaalioppia joka sellaista että kaikki pelastuu. Raamattu ei näin opeta utta niin ovelasti hän selittää kuinka hänelle on asiat kirkastunut. Eli voi olla 99 % totuutta mutta 1% myrkkyä joka tappaa kuten rotanmyrkky. Jouko on aloittanut aiheesta opetusta fb ssä , tosi ovelaa. Itsekkin huomaan että kiinostas lukea kommenttejaan mutta miten voin olla varma etteikö minuunkin idä epäilyksen siemen ja alan uskomaan valhetta. Muusta en ole varma kuin siitä että joka aamu on rukouksin aloitettava ja suojauduttava tällä tavalla.

Mieheni huuteloo moneltako lähdetään, epäilevä katse oli kun sanoin 9 ltä valmis olen. Olen nopsa lähtemään kunhan ensin saan sitä virtaa. Nyt kirjoitellessa lataannuin ja yy kaa koo menoksi.......☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆《《☆☆《
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja Kyökkipiika » 03.08.2016 10:16

Isä meidän onkin tärkeä rukous ja sopii hyvin ensimmäiseksi. Minäkin sitä luen nykyisin hyvin usein.

Kirjoitin kerran aikaisemmin että olen lähdössä pyhiinvaellukselle. Perjantaina juna lähtee kohti eteläisempää Ranskaa (olen nyt Pariisissa) ja lauantaina alkaa 800 km kävely kohti Santiagoa. Asiaan voi tutustua tarkemmin jos haluaa, kun laittaa googleen haun "Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti".

Rukoilettehan puolestamme! Mieheni kanssa kävelemme.

Minulta kuoli tuossa ihan vähän aika sitten viimeinen koira. Koira sai elää pitkän (12,5 vuotta, eli noin ysikymppinen pappahan se jo ihmisiässä oli) ja hyvän elämän, mutta kyllähän se koski kovasti. Mutta siitä olen iloinen että se tapahtui ennen viiden viikon pyhiinvaellusta, olisi ollut kamalaa olla siellä ja lasten (vaikka aikuisia ovatkin) joutua hoitamaan asia.
Koin että Jumala järjesti tämän näin, ajoitus oli paras mahdollinen jos näin voi sanoa. Sain surra ennen pyhiinvaellusta, mutta viettää koirulin kanssa aikaa niin pitkään kesään kuin se oli mahdollista ennen pyhiinvaellusta, eikä lasten tarvinnut koiraa viedä eläinlääkäriin (oli se surkeaa, kannoin sen sinne kun jalatkin menivät alta voimien uupuessa hyvin nopeasti), eikä minun tarvitse nyt huolehtia koirapojasta, miten se pärjää.

Jos tässä siis hyviä puolia surun kaveriksi etsii.

Teille kaikille siunattua kesän loppua/ syksyn alkua.
Kirje hebrealaisille 13:25
Avatar
Kyökkipiika
 
Viestit: 84
Liittynyt: 27.04.2014 00:53

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 04.08.2016 17:26

Paljon siunausta ja voimia vaelluksellenne, Kyökkipiika ja miehesi. Kiva kun muistutit meitä, niin helposti unohtaa. Toivottavasti vaelluksenne aikanakin saadaan väliaikatietoja!!!!!!
Helluntaina ostin kiran Israelin messiaanisita seurakunnista, faktaa ja myyttiä. Painettu v.1999, ja nyt huomaa, miten nopeasti täällä kasvaa uusia seurakuntia., kuin sieniä sateella, sillä niistä ei vielä ollut tietoakaan tuohon aikaan. Etsin näes joitakin messiaanisten johtajia nimeltä siinä, mutta eipä vielä ollutkaan. Meidänkin seurakuntamme mainitaan kotiseurakuntana, yksi eijuutalainen jäsen, ja muitakin aika vähän......Toimii se Jumala täälläkin.
Tämä kuuma aika rajoittaa tuntuvasti meikäläistäkin, vaikka en muutenkaan jaksa kovin paljoa kulkea ja liikkua, iltaisin en ollenkaan. Mutta huvitti vitsi Annukan antamasta Valituista Paloista. Lapsi huomasi tahfistimen isoisänsä rinnassa ja kysyi, mikä se on . Isoisä vastasi, että se on hänen ikioma akkunsa. Silmät pyöreinä lapsi kysyi, oletko sinä robotti!!!!!!!!
Mel
kein robotiksi itsensä tuntee........aamulla roskat roskikseen, vettä puutarhakasveille, kutomaan......ja kiireesti sisälle kun tulee liian kuuma....ilmastointi päälle ja lukemaan tai katsomaan jotain. Ei paljoa vaihtelua ole.
Mutta edelleen, uusi päivä, uusi armo.
Ja päivät toisaalta menevät niin nopeasti, että nytkin huomasin sapattimaton jääneen rapulle, enpä sitä nyt otakaan pois, kun huomenna jälleen sapatinaatto. :roll: Joten hyvää viikonloppua jo toivottelen.
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja meju » 05.08.2016 09:29

Esimerkillinen
Heippa taas esimerkilliset tuumislaiset, teitä luetaan vielä sittenkin kun olette poistuneet tästä ajasta. Näinhän on käynyt Hannan ja Aralian kanssa, osa kirjoituksista vielä luettavissa vaikka he ovat siirtyneet kirkkauteen, Tarian kirjoituksista en ole varma menikö ne kaikki yläilmoihin toisen foorumin mukana. Surku kun niin paljon hyvää poistui majis foorumin myötä eikä silloin osannut niitä siirtää tähän uuteen.

http://www.kristillinenkirjakauppa.fi/i ... teid=47429
http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitt ... 04_vuotta/
Olen lukemassa edesmenneen Arthur Kukkulan elämänkertaa joka todella mielenkiintoinen. Tässä esimerkki kuinka koko sydämisesti hän lähti Jeesusta seuraamaan, tätä ennen hän oli ollut tiukka ateisti. Lukiessani olen ollut puhuttelussa kuinka pullamössö kristitty olenkaan joka tarkoittaa sitä että kun hyvin asiat niin eipä paljoa aikaa kuunella Jumalan puhetta saati uskaltaisin kertoa Jeesuksesta ihan tuiki tuntemattomalle . Jotenkin se ensi rakkauden into laimentunut kuten Raamatussa varoitetaan tälläisestä olotilasta. Koen kuitenkin että tälläiset kirjat osaltaan puhuvat ja laittavat miettimään mitä jäljelle jää kun elämästä poistuu kirjoittaja tää..........

Ymmärrätkö mitä juutalaisuus on ? Eilen mieheni kertoi että hänen veljensä ystävän hautajaiset on torstaina eli eilen ja hän oli juutalainen. Hän ei vastannut kysymykseeni mitään, jatkoin että on Messiaanisia juutalaisia ja heitä joita suurin osa eli jotka eivät usko Jeesukseen eivätkä lue kuin Tooraa jne. Ei hän ymmärtänyt eikä tahtonut kuunella moisia höpnöitäni. Ette usko kuinka raskasta tälläinen olotila kun itse haluaisi keskustella syvällisiä asioita mutta aina vaan saa tylyjä vastauksia. Taas sain kuulla että olen tosikko ja huumorintajuton hmmmmm
Itsestä taas tuntuu että tajuan kyllä hyvää huumoria ja osaan nauraakkin, tosin en tykkää määrätynlaisesta alatyylin huumorista enkä edes hymyile sellaiselle vaikka olis kuinka hyvä kertoja.

Eilen kävimme Värtsilässä rajan toisella puolella, olin vaan kyydin ottajana elämysmatkalla. Uusin viisumini ja nyt kokeilin pääsenkö sillä, hyvin kaikki meni siltäkin osin että sain vaihtelua.
Mustikassa kävin noin 4 litraa keräsin, siinäpä ihan hyvä liikuntakierros olikin. Vesisateet pilaa mustikoita joten osa pilaantunutta, vadelmaakin vielä olis uutta kypsynyt mutta tänäänkin sateita lupaa niin en tiedä ehtiikö marjaan.Tykkään olla metsässä kuten huomaatte taidan muutenkin olla tälläinen mehtäläinen huumoritajuton tuumailija :lol:
Ai niin tärkein meinas unohtua, eli halrutiiistus Kyökkipiialle kiitosten kera, oli ihsna että kävit meitä tervehtimässä kertoen tulevadta reissustasi. Muistamme teitä rukouksin ♡
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja pappa » 05.08.2016 21:13

Mejun mainitseman Artturin tapasin nuorena uskovana ja kävin hänen luonaan rukoiltavana. Nyt on matka päättynyt ja mieleen tulee suunnilleen samanpituisen elämäntyön tehnyt Hilja Aaltonen. Molempien työtä on kiitollisuudella muistettava ja samalla huokaistava oman penseyden vuoksi.
Avatar
pappa
 
Viestit: 352
Liittynyt: 05.03.2015 23:55

Re: Elokuu

ViestiKirjoittaja Eeva » 05.08.2016 21:43

:) Mökkimaisema hiljentyi, kun nuoriso lähti. Kukahan hakee vettä ja vie kompostisangon? Nämä hommat hoituivat ja tietysti saunan lämmitys. Juuri pyöräilin postin tuolta tien varresta ja mies lähti kalaan.
Yritin kuunnella live-lähetystä Riihimäeltä Hengen uudistuksesta. Tuolla taustalla se kuuluu, mutta en oikein saa selvää-kaikuu.
:) Kirkastusjuhlapäivänä oli Aralian mies soittanut. Hän oli tullut kuntoutukseen Peurunkaan tyttöystävänsä ja sisarensa kanssa, kuten kertoi. Hän halusi tavata. Silloin emme sopineet mitään. Kyselin vain kuulumisia. Hän oli saanut jo monta hoitokuuria syöpäsairauteensa ja menee kotiuduttuaan heti seuraavaan Tampereelle. Hän vaikutti pirteältä ja puhui kovasti.
Vattuja olen kerännyt melkoisen määrän ja nyt ne ovat olleet lähellä, tuossa talon riihen alapuolella. En menisi ihan pihaan poimimaan, mutta kun emäntä soitti ja joka kesä olemme yhdessä kulkeneet kauaksikin vattujen perässä.

Tilasin tänään kukkalaitteen Saarijärveltä, on menomatkalla, kun matkaamme veljeni vaimon siunaustilaisuuteen. Ulosveisaus siellä on perinteisesti voimassa. Arkkua ei enää avata, mutta kotipihan kautta kulkee saattue ja siinä hetken pysähdytään. Vastaantulijat vielä ottavat lakin pois päästään.
Vävy ja poika ovat maalanneet kovasti, kalastuksen oheessa ja eilen, kun satoi, suunnittelivat uutta terassia, lasiseinineen ja takkasydäntä. Hyviä suunnitelmia ja rahoittaja puuttuu. ;)
:D Ilo, kun jotkut jaksaa ja saa kävellä pyhillä poluilla. Antoisaa vaellusta Kyökkipiialle ja rakkaalleen. Mejukin virkistyy ulkomailla. Minullakin on suunnitteilla Sortavalaan matka, jos Herra suo.
Olipa kiva tavata Rineä ja Mejua Kirkastusjuhlilla. Siellä paitakaupalla jäi käynti, kun se oli niin hektistä. Kaikki, kiitos Herralle, meni hyvin ja paluumatkalla sain entisen kirkkoherran pitämään iltahartauden ja lauloimme Viisikielisistä.
:idea: Isä meidän on tärkeä. se on joka aamuinen ja sota-asu. Ruokalauluna aina, kun nuoriso on laulamme: Käy siunaamaan ja siunaamme erityisesti poikaa ja sitten muut. Luulisi sen vaikuttavan.
Siitä Jouko Pihon kirjoittelusta ajattelin, kuten Mejukin. Mihin Jeesusta tarvitaan, jos noin kaikki pelastuvat.
Elokuu on marjan aikaa!
Nyt iltapalaa ja iltauinti. Heippa ja siunauksin, te ihanaiset! :) :lol:
Eeva
 

Seuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron