tuumis

Kesäkuu

Kesäkuu

ViestiKirjoittaja meju » 01.06.2016 07:17

Lujana Kristuksessa

Uusi kuukausi aloitettu ja emme tiedä mitä kaikkea tuo tullessaan. Lujuutta me tarvitsemme , uskon näin että monet vaikeat kokemuksemme ovat niitä jotka vetävät yhä lähemmäs Kristusta lujittaen.

http://www.avainmedia.org/ajankohtaista ... edia-lehti
Selailin Avaimedia-lehteä num6 tätä viimeisintä ja siitä nousi esiin tämä "lujana Kristuksessa" , tässä sivulle 3 kerrotaan Kiinalaisesta pastorista joka joutunut kokemaan tosi rankkoja asioita uskonsa takia, häneltä ilmestynyt kirja joka tulee myyntiin lähi päivinä eli kirjan nimi Lujana Kristuksessa pastori Rongilangin elämästä kirjoitettu. Aion lukea tämän.

Tässäpä tätä avainsanaa onkin tulevalle kuukaudelle. Pyritään mekin sellaisiksi jotka koetukset kestää ja annetaan anteeksiannon toimia elämässämme muistaen että ei ole helppo rakastaa heitä jotka eivät rakasta meitä...

Lujuutta, rakkautta, anteeksiantamusta rukoilen teille, itselle ja tämän foorumin ylle ♡♡♡♡
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 01.06.2016 18:14

kuuntelinpa juuri ipun oohjelman Radio Deistä, hänen oma äitinsä oli haastateltavana. Lopuksi hän lauloi äidilleen Golgatan veressä voima on! :)
Onkohan teilläkin kesäkuun helteet, meillä yli 30. Ei jaksa oikein ulos mennä.
Aamulla kävin kyllä panemassa alkuun kutomisen, 10 senttiä! Vieressä on matto, jonka mukaan pitäisi pari tehdä, mutta ei ole samoja värejä, tästä tulee kirkkaampi. Olkoon niin.
Kaksi uutta kirjaa. Toinen se, josta mainitasin. Viimeinen juna Moskovaan. Runsaasti asiatietoa juutalaisten historiasta, paitsi kirjoittajan oman suvun historiaa. Ei ihan nopealukuinen kirja.
Toista suosittelen, Ilkka Puhakan Mitä silmät ei nää......hänen matkoistaa evankelistana Venäjällä. Riemullinen ja liikuttava kirja. Nöyrää puhetta, nöyrää toimintaa.
Sain sähköpostiini lasten suusta kuultua pyhäkoulussa. Mieleeni jäi parhaiten tämä.....Lasten piti opetella psalmi 23 ulkoa. Yhdelle pojalle tuotti kovasti ongelmia. Kun hänet kutsuttiin lukemaan se, hän sanoi Herra on minun paimeneni, ja se onkin kaikki mitä minun tarvitsee tietää.
Siinä se tämän päivän opetus. :) :) .
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja amanda » 01.06.2016 23:04

Kesäkuu alkoi, omenapuut ja monet muut puut kukkivat,, vihreys valon paljous on ihanaa. Sireenit ovat upeasti kukassa. Pihamaalla olisi loputtomasti työtä mutta ei ole voimia kuin hitusen ulkotöihin. Vähäsen kerrallaan ja taas lepoa. Sydämeni on väsynyt, mutta onhan se tehtävänsä tehnyt kymmenet vuodet.

Lasten lasten kanssa kaikesta huolimatta tehtiin komea kukkapenkki heidän pihalleen. Kovin on kuivaa täällä, helteessä nuutuvat kasvit. Niin taidan nuutua itsekkin kun en löydä nyt sanoja .... kaikille siunausta, ihanaa kesää!!!! :D
Avatar
amanda
 
Viestit: 336
Liittynyt: 18.12.2013 18:46

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja meju » 02.06.2016 08:49

"Älä koskaan ole pahoillasi, että joku tietää elämästäsi, hyvät ihmiset antavat sinulle onnea, pahat ihmiset antavat kokeita, kun taas pahimmat ihmiset antavat sinulle oppitunnit, ja parhaat ihmiset antavat sinulle muistoja."

https://www.youtube.com/watch?v=JHQV8t8hvV0
"ja matka jatkuu hänen voimassaan, karavaani kulkee ja koirat haukku yö ja päivä seuraa toisiaan. "
" Ensi vuonna Jerusalemiin"
"Sydämeni uskoo vielä ihmeisiin-!"

Ihmeitä täynnä olevaa alkanutta päivää toivotan sinulle, eläkä säikähdä vaikka koirat haukkuu luota että matkasi jatkuu Herran johdattamana. Varmaan meistä moni kokenut sen kuinka hyvätkin ystävät muuttuvat aivan kuin laulussa mainituksi haukkuvikisi koiriksi, teet mitä vaan niin haukuntaa ja murinaa kuuluu. Itsellä tällä hetkellä tilanne tälläinen ja rukousta tarvitsen että osaisin vastailla sävyisästi vaikka "niin mieleni pahoitan" kuten yhdessä sketsissä sanotaan. Kuitenkin meitä kehoitetaan jos meistä riippuu niin pyritään elämään sovussa kaikkien kanssa ja niitä lempeitä sanoja nämä haukkuvatkin "koirat" tarvitsevat. Koen että jokainen tälläinen elämäntilanne on juuri näitä oppitunteja joista tahdon oppia sillä hiontaa tämä on että paremmin voin olla temppelin elävänä kivenä.
Tuli mieleen Israelissa kun opas näytti synagoogan kivia kuinka ne jokainen on erilaisia ja työstetty paikolleen, aikoinaan ne on olleet hyvinkin rosoisia jne. Tälläistä hiomistahan meissä riittää .

Eilen reissasin Eeva Ryynäsen ateljeessa ja Pikku kilissä vierailimme yms. Koskettava oli oppaan kertomus Eevan hautapaikasta, siinä on enkelipatsas sellainen johon valettu Eevan äidin kasvot ja siipinä on kuusen oksat jotka puusta kaareutuu luonnollisesti. Eeva on kieltänyt koskaan leikkaamasta näitä oksia sillä se on sama jos enkeliltä siivet leikkaisi. Patsas on sijoitettu niin että kasvot on järveen päin josta he miehensä kanssa huomasivat kyseisen paikan ja siinä kohden sanoneet "tuolla olisi hyvä asua". Koskettavaa <3

Amandalle kiitos että jaksat käydä tuomassa pienenkin tervehdyksen vaikka tuntuukin että ei löydy sanoja, hyvin noita löysit :lol: Sydämen vahvistusta sinulle rukoilen niin hengellisesti kuin fyysisesti että vielä saisit monia armorikkaita vuosia ja jakaa kokemuksiasi meillekkin mitä olet saanut pitkän elosi aikan kokea.

Tiinalla tosi helteisiä päiviä ollut huhuhuh. Hienoa että sinulle annettu taito käyttää nettiä ja sitä kautta saat virvoittua kuunellen ja lueskellen. Ymmärrä en niitä joilla taitoa on niin väheksyvät netin käyttöä, tämä on monille mahdollisuus moneen uuteen juttuun ja yhteydenpitoihin. Kaikki ei ole pahaa mitä uutta maailmassa tapahtuu mutta paha kyllä osaa ottaa käyttöönsä nopsaan nämäkin mahdollisuudet. Viekäämme ilosanomaa eteenpäin näin somenkin kautta.

Tänään retki Vaivioon joka on lut.srk.järjestämä. Viime vuonna olin siellä eka kerran ja tykästyin. Saunomista, uimista, syömistä ja sanaakin jaetaan. Ennenkaikkea rikkaus tavata uusia ihmisiä ja tutustua heihin. Tulee ainakin ns. kasvotuttuja-

Iloa eloosi joka vahvistaa sydämiämme <3
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja rine » 02.06.2016 22:15

Tänä aamuna sain oppitunnin allaolevasta ohjelmasta, joku ihminen on kokenut samaa.
Vahvistukseksi ja opetukseksi ......
Katupaimen Jani Liukkonen avaa elämänsä kipuja ja sitä toivoa, mikä on Jeesuksessa.
http://www.tv7.fi/vod/player/47829/

Meillä ollut lämmintä ei tosin niin kuumaa kuin Tiinalla,
Minullakin ajatukset vähissä,,ajattelin kuitenkin tuon linkin laittaa..
siunausta elämääsi
Avatar
rine
 
Viestit: 1693
Liittynyt: 24.11.2013 14:09

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja meju » 03.06.2016 09:44

Ilo
Turvaa Herraan ps 37:4 "silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa."

Iloita voimme kokea monella eri tavalla sekä on erilaisia tunteita joita iloksi koetaan. Jokin iloinen asia saa meidät nauramaan mutta myös ilonkyyneleet tuttuja. Ilo Herrassa on väkevyytemme ja sitä mieliala lääkettä jota tarvitsemme päivittäin , joskus lääke on miedompaa mutta vahvempana saamme nauraa ja itkeä yhtaikaa :lol:
Ilo oli lukea Rinen terveiset ja oikein maiskuttelin niitä, tuntuu joka kerta hyvälle kun näkee uuden kirjoituksen sillä siitähän sen näkee että on joukossa. Kirjoitusta jos ei näy niin miettii mitähän kuuluu ja onko kaikki hyvin. Rinelle tiedoksi että netissä on kirkastusjuhliin ilmottautumiset, yksi on jo varannut paikan, kuka hätäinen lie :o

Eilen sain naurukohtauksen Vaivion rantasaunassa, olin siellä eläkeläisten kesäretkellä ja hintaan kuului saunominenkin. 15 euroa retki jojon sisältyi ruoka, kahveet sekä tietenkin ohjelmaa sekä messu. Viime vuonna olin eka kerran ja jäin koukkuun, seuraava retki samaan paikkaan olisi 21.7 jos joku täältä päin lukijana.
Noh me mummelit istuttiin lauteilla ja vähän marmatettiin kun niin vähän aikaa jäi saunomiseen etteihän tässä kerkii kun hitaaksi käydään. Yksi mummeli ihan tosissaan tokaisi " eipä ne vanhat tulleetkaan saunaan", katsoimme hetken toisiamme ja nauru räjähti kattoon asti. Kaikkihan me vanhoja olemme kun kerta eläkeläisten retkellä oltiin mutta tietenkin eri kuntoisia ollaan ja sen huomannut kuinka sisäinen ilo olosuhteista huolimatta nuorentaa. Senkin huomaa noilla retkillä että löytyy eri ihmistyyppejä, jotkut koko ajan valittaa eikä mikään hyvin, myös sen etteivät rentoudu vaan jämähtäneet omiin ympyröihin rakentaen muuria ympärilleen niin ettei lupa lähestyä. Monille olisi tehnyt hyvää saunominen mut kun hiukset menee märiksi ja muuta seliseli.
Kuitenkin hyvä että jokaisella on valinnan vapaus ja siihen oikeus.

Tänään retkeilen Martan kanssa lähi kirpparille ja sitten Osulaan joka on sellainen tukkukauppa jossa myydään pesuaineita yms, sieltä saa ostaa kyllä tälläisetkin tavan asiakkaat. Martta kertoi että on saunan peflettejä edullisesti mutta ne on 400 kpl laatikossa joten kimppaostolle mennään, myös hyvää tiskirättiä joka parempaa kuulemma kuin sifonet, sitä 5m erinä myydään. Oikeesti kiva kun jaetaan näitä hyväksi ja edulliseksi koettuja juttuja toisillemme. Sit käymme sellaisessa kuin Maijan kahvila päiväkahveella, tämän pitäjä on uskovainen ja kahvilassa on rukouslaatikkokin johon voi laittaa rukouspyyntöjä. Illalla on laululavalla lasten koulunpäätäjäiset perinteiset, sit sinne pyrähdän.
Huruviikot alkaa olla ohi ja paluu maalle huomenna koittaa iiiiiiiiiiik, sinne menemme pitemmän lenkin kautta sillä Kuopion ystäväni pojan tyttären lakkiaisissa käymme menomatkalla.

Iloitaan tästä päivästä ja nyt hetkestä ☆☆☆☆☆
Avatar
meju
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1267
Liittynyt: 24.11.2013 10:19

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 03.06.2016 13:36

Joo, ilmeisesti Mejukin on jo päässyt pahasta mielestä, mitä joku ystävä aiheutti....ehkä oli tahaton .....tai tahallinen. Taytyy vain ruveta ajattalemaan, että minun omatuntoni ei ole sidottu tuon toisen sanomisiin. :P
Rinen linkin kuuntelin. Oli hyvä. Kyllä sitä itsekukin tulee joskus tehneeksi Jeesuksen sellaiseksi kuin haluaa. Min
ä haluaisin tällä hetkellä, että hän olisi parantajani.....mutta olo on toisaalta kuin Jobilla jolle tuli aina jotakin öisää.....minä odotelen nyt aikaa kolonoskopiaan......Pitää opetella sanomaan, että hän tietää, mitä nyt antaa. Särkynyttä ruokoa hän ei muserra. :)
Huomenna olisi kokouksemme jälkeen piknik, mutta en mene kumpaankaan. Lisäksi helle vain lisääntyy huomenna jota kotona viilennyksen äärellä paras.
Sapattisiivoukseni oli sitä, että tiskasin astiat, pöydältä siirsin paperit syrjään ja hain maljakkoon valkoisia oleanderin oksia. Minusta ne tuoksuvat, naapurista haisevat, hän taitaa olla hajuille allerginen! :( Mutta tuossa pöydällä ne ovat kuin valkeita juhannusruusuja.
Muuten, juhannusviikon torstaina tulee ulos Valkeakarien toimittama Timo Soinin haastattelu täällä Jerusalemissa. Kannattaa kai panna allakkaan ylös. :)
Helteest
huolimatta saunani lämpiää tänään, ellei tule sähkökatkosta.
Iloa saunasta, kukista, Jeesuksesta, joka ei hylkää!!!!!
Vielä tuli mieleen juttu siitä miten täkäläinen otti vastaa kehumisen kauniista lahjasta. Niin, minulla on hyvä maku, kuului vastaus. Enne kun ostin jonkun vaatteen ja joku kehui, niin aina piti sanoa, että no se oli niin halpa ja.... ;) Nyt sanon vain, että minäkin pidän siitä. Ja jos oli kalliimpi, niin en kerro. Milloin halpaa, milloin kallista.....mekin olemme kalliisti ostetut!. :roll:
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Tiina » 03.06.2016 19:54

Suomen suvi on tullut ja kukin hiippailee jossakin, kesämaisemissa kai. MUtta onpa Joensuussa komea ilma. Kävin juuri siellä laulurinteellä, jossa avattiin Suomen suvi alkavaksi yli 5500 lapsen ja lisaksi yleisön voimin. Alussa oli suviv
irsi ja paljon muuta sitten ja myös Säkkkijärven polkka. Mutta oli kiva kun facebookissa joku oli maininnut, että voisi näkyä netin kautta.
On se ihana se Suomen kesä, kyllä sitä välillä täällä kaipailee.
Nauttikaa siitä kaikin voimin, Jumalan antamasta ihanasta luonnosta. Hyvällä omallatunnolla. :) :)
Avatar
Tiina
 
Viestit: 1140
Liittynyt: 17.12.2013 13:26

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Eeva » 04.06.2016 08:57

"Oi, päivät seutuvilla Päijänteen.." Täällä kiersimme näissä maisemissa, kun meillä oli Riemuvuosiluokkakokous. Eli kauan sitten valmistuimme. Tapaamiseen tuli vain kuusi. Yksi peruutti edellisenä iltana ja miehiä oli neljä. Entisessä opinahjossa söimme aamupalan. Kerroimme kuulumisia ja muistelimme. Mukana oli myös yski entinen opettajamme. Luin pyynnöstä sen ihanan Mirjami Lähteenkorvan: Jumala on kulkenut niityn yli. Lauloimme myös eli ei pelkästään hölötystä. Kiertoajelulla sain olla kaupunkioppaana ja selvisin siitä. Jokaiselle teimme lahjapussit ja sinne ujutimme kauniita ja hengellisiä värssyjä. Jokainen luki sitten omansa.
Vieläköhän tällä porukalla tapaamme? Helsinkiin kovasti suunnittelivat tapaamista.
:) Hyvä, kun Kuningaskunnan tuulessa on Timo Soinista. Eipä ole ollut sanaakaan YLE:n tai muillakaan kanavilla. FB:ssä näin kuvia vierailusta ja Tv7:n uutisissa, iloisia sellaisia.
:) Ilkka Puhakka aikoinaan kuljetti niitä sukkia sinne vankiloihin ja monet kerrat olimme yhteistyössä, jossa tilaisuuteen toivat sukkia ja Ilkka kuskasi ja puhui.
Ihana, kun Meju on saanut retkeillä ja tavata uusia immeisiä. Sinä olet niin sosiaalinen ja helposti lähestyttävä.
Minäkin ostin Orolta tullessa Juvalta uuden mekon. Siellä on Marimekon Outlet. Latviassa ommeltu, kaunis kesämekko, jota kehuivat ja sanoin heti, että se on marimekko.
:) "Mene ja käytä sitä voimaa, joka sinulla on." Tuom. 6:14 Niin taas mennään Kirkastusjuhlille, jos Herra suo. Nyt en vie porukkaa Valamoon. Sen luovutin jo toisille. Ne on 70. juhlat ja varmaan hyvät. Se vaan, että tuo sihteeri oli jättänyt panematta meidän srk-lehteen tiedotteen Kirkastusjuhlamatkasta ja se on harmi, kun mainio tiedotuskanava.
Eilen kävimme mökillä saunomassa ja ruohoakin leikkasin ja tänään naapurintytön yo-juhliin.
:D Asiat, jotka ovat ihmiselle mahdottomia, ovat Jumalalle mahdollisia. Siskoni soitti eilen ja nyt on tapahtunut ihania asioita, joiden puolesta on paljon rukoiltu ja jätetty rukouspyyntöjä.
Herran hyvyyttä tähänkin päivään! :)
Eeva
 

Re: Kesäkuu

ViestiKirjoittaja Kyökkipiika » 04.06.2016 13:41

Ihana tuo Tiinan kertoma juttu pojasta joka muisti sen tärkeimmän kuitenkin: "Herra on minun paimeneni..."
Mejun saunakokemus nauratti, tuttuja vivahteita itsellenikin. Se tuo vanhuus siirtyy oman iän mukana koko ajan kauemmas ;)

Minä olen tässä kevään valmistautunut pyhiinvaellukseen: menemme mieheni kanssa kävelemään noin 780 kilometriä Espanjan halki Santiagoon. Valmistautuminen on sujunut melko hyvin, nyt tosin paha noidannuoli jo neljättä päivää. Onneksi matka alkaa vasta elokuussa.

Siunattua kesäkuuta kaikille!
Kirje hebrealaisille 13:25
Avatar
Kyökkipiika
 
Viestit: 84
Liittynyt: 27.04.2014 00:53

Seuraava

Paluu Tuumailuja

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron